22/5/2022
Υλικά:
800 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
100 γρ. ελαιόλαδο
400 γρ. γάλα
2 κτγ αλάτι
Μαργαρίνη
120 γρ. τυρί φέτα
9 γρ. ξηρή μαγιά
Για το άλειμμα
1 αυγό
Σουσάμι
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε Χλιαρό το γάλα, το ελαιόλαδο, την μαγιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες σε ζεστό μέρος.
Μετά από 2 ώρες η ζύμη έχει φουσκώσει πολύ καλά την χωρίζουμε στα 2.
Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε το πρώτο ζυμάρι στρόγγυλο και το αλείφουμε με μαργαρίνη. Προσθέτουμε και το τυρί.
Από πάνω βάζουμε και το δεύτερο ζυμάρι αφού ο έχουμε ανοίξει σε ίδιο μέγεθος με το πρώτο.
Φτιάχνουμε το σχήμα βάζοντας ένα στρόγγυλο κουπ πατ στην μέση και έπειτα χωρίζουμε την ζύμη αρχικά σε 16 κομμάτια και έπειτα βάζοντας το ένα πάνω στο άλλο σε 8.
Στριφογυρίζουμε την κάθε λωρίδα και την κλείνουμε προς τα μέσα μέχρι να δώσουμε ένα σχήμα σαν λουλούδι.
Αλείφουμε με μαργαρίνη και αυγό και το πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τέλος το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 180 c.
Το τυρόψωμο μας είναι πανέτοιμο υπέροχο οπτικά αλλά και τόσο αφράτο και νόστιμο γευστικά.