ΚεντρικήΚοινωνικά

Δράσεις Για Τα Παιδιά Από “Το Χαμόγελο Του Παιδιού”

21/5/2022

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της πρόληψης σε κρίσιμους τομείς που αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών, υλοποιεί δωρεάν Δράσεις Ολιστικής Πρόληψης, ήδη έως 22 Μαΐου 2022, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης (δίπλα στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου) από τις 10:00 έως 19:00.
Ο Οργανισμός φροντίζει για τη σχολική κοινότητα, καθώς και για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, υλοποιώντας τις παρακάτω δράσεις με τη συμβολή του εξειδικευμένου προσωπικού του, και τη διάθεση του σύγχρονου υλικοτεχνικού εξοπλισμού που διαθέτει.
Συγκεκριμένα:
• Δράσεις Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς στον «ΟΔΥΣΣΕΑ», το 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας

Αξιοποιώντας την τεχνολογία, μικροί και μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης και ενημέρωσης, σχετικά με θεματικές που αφορούν, μεταξύ άλλων, τις εξαφανίσεις, την κακοποίηση-παραμέληση παιδιού, την ενδοσχολική βία και εκφοβισμό, την ασφάλεια στο διαδίκτυο και τον διαδικτυακό εκφοβισμό.

Οι γιατροί που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν την Κινητή Μονάδα του Οργανισμού. Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στο συνοδό του για την κατάσταση της υγείας του, για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και το Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.
• Bazaar στην Κινητή Μονάδα Στήριξης και Ενημέρωσης του Οργανισμού
Ενισχύστε το πολύπλευρο έργο του Οργανισμού και τις εξειδικευμένες και ολιστικές δράσεις του, και στηρίξτε τα 241 παιδιά που σήμερα μεγαλώνουν στα 11 Σπίτια του πανελλαδικά. Στο bazaar θα βρείτε λογοτυπημένα είδη του Οργανισμού, χειροποίητες κατασκευές, δώρα για μικρούς και μεγάλους που με αγάπη δημιούργησαν οι πολύτιμοι εθελοντές και οι εργαζόμενοι των Εθελοντικών Δημιουργικών Εργαστηρίων του Οργανισμού.
• Δράσεις Δημιουργικής Απασχόλησης για Παιδιά

Βιωματικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις δημιουργικής απασχόλησης με επίκεντρο το παιδί από το προσωπικό και τους εθελοντές του Οργανισμού. Συμμετέχοντας στις δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, τα παιδιά καλλιεργούν τις δεξιότητές τους, αναπτύσσουν πνεύμα συνεργασίας, ευαισθητοποιούνται και ενημερώνονται για θέματα που αφορούν τα δικαιώματά τους.

• Ενημερώσεις για το έργο που υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για το πολύπλευρο έργο του Οργανισμού και για το σύνολο των εξειδικευμένων και ολιστικών δράσεών του για κάθε παιδί θύμα Βίας, για κάθε παιδί θύμα Εξαφάνισης, για κάθε παιδί με προβλήματα Υγείας και για κάθε παιδί και την οικογένειά του σε κατάσταση Φτώχειας. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμμετάσχουν στην μεγάλη προσπάθεια του Οργανισμού να χαρίσει το Χαμόγελο σε κάθε παιδί.

Σε συνδιοργάνωση με:
• Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
• Δήμος Θεσσαλονίκης

Σε συνεργασία με:
• 3η ΥΠΕ
• Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης
• Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης
• Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ
• Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης
• Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης
• Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης
• Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης

Related posts

Πετράλωνα: Με ΜΑΤ η έξωση ηλικιωμένης ΑμΕΑ & του γιου της

xristiana

Πώς να διώξετε το κρυολόγημα μέσα σε μια μέρα

xristiana

Αιμορροΐδες: Μία γαστρεντερολόγος δίνει 5 σωτήρια tips που ανακουφίζουν – Οι συνήθειες που πρέπει να «κόψετε»

xristiana