ΚεντρικήΚοινωνικά

Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ Μάης των Παραμυθιών

13/5/2022

«Τρία μήλα πέφτουν από τον ουρανό… Ψέματα; Αλήθεια; Έτσι λεν’ τα παραμύθια»Τετάρτη 18 Μαΐου , 18:30-20:30 ,στο Αρχαιολογικό Μουσείο στο πλαίσιο του Διαπολιτισμικού Φεστιβάλ «Μάης των Παραμυθιών» και της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Αφηγητές από διάφορες χώρες, θεματοφύλακες της άυλης κληρονομιάς της πανάρχαιας τέχνης της αφήγησης, μοιράζονται μαζί μας προσωπικές εμπειρίες, σκέψεις, γνώσεις και αφηγούνται παραμύθια από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου.

Η Action Art δημιούργησε την ταινία  στο πλαίσιο του 10ου Διαπολιτισμικού Φεστιβάλ «Μέρες Παραμυθιών»2021 και του προγράμματος «Οι δρόμοι των Παραμυθιών». Το πρόγραμμα επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και οι παραστάσεις αφήγησης που προβάλλονται στη ταινία συνδιοργανώθηκαν  με το  Αρχαιολογικό Μουσείο  Θεσσαλονίκης.

Διαπολιτισμικό φεστιβάλ Μάης των Παραμυθιών

Η Action Art για ενδέκατη χρονιά έχει τη χαρά να οργανώσει για την πόλη μας, το Διαπολιτισμικό Φεστιβάλ «Μάης των Παραμυθιών».

Το Φεστιβάλ διαρκεί από τις 18 Μαΐου έως 4 Ιουνίου και πραγματοποιείται με τη συνέργεια διαφόρων φορέων, αφηγητών, μουσικών, καλλιτεχνών της Ελλάδας και του εξωτερικού.  Είναι αφιερωμένο στην ειρήνη και στα ακριβά κειμήλια της προφορικής παράδοσης που διατηρούν τη μνήμη και την ιστορία (100 χρόνια Μ. Ασία). Για λάτρεις της αφήγησης, των παραμυθιών, των μύθων, των θρύλων που ξέρουν με μοναδικό τρόπο να φέρνουν τους ανθρώπους κοντά και να αφυπνίζουν. Ένα πλούσιο πρόγραμμα που απλώνεται μέσα στην πόλη: πρώτη προβολή ταινίας  για τη σημασία της αφήγησης, το παραμύθι τους αφηγητές με τη συμμετοχή αφηγητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε συν διοργάνωση με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ και της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων. Βραδινή παράσταση με μουσική στον Άγιο Κωνσταντίνο Μεσημερίου  σε συν διοργάνωση με το Δήμο Θερμαϊκού. Παράσταση  Αφήγησης   στο Ανάκτορο του Γαλεριανού Συγκροτήματος. Παράσταση Αφήγησης και εργαστήριο για παιδιά και γονείς σε συν διοργάνωση με την Ενότητα Τριανδρίας Δήμου Θεσσαλονίκης.  Σεμινάριο για την αφήγηση στο Γαλλικό Ινστιτούτο, πολύγλωσσες αφηγήσεις σε σχολεία για παιδιά, γονείς, τη γειτονιά.

Η δημοσιοποίηση θα συμβάλλει και στην προσέλευση του κόσμου που θα  έχει την ευκαιρία να απολαύσει  ένα άλλο είδος ψυχαγωγίας, που απαιτεί ενεργούς ακροατές και θεατές, συμμέτοχους στη διαδικασία.

Πηγή: https://www.grtimes.gr

Related posts

Πιστοποιημένο σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών από την ΕΟΔ

xristiana

Homemade μάσκα προσώπου με λιναρόσπορο για λάμψη & ενυδάτωση

xristiana

Μουσικοθεατρική παράσταση «Μικρασία» στο Πανόραμα

xristiana