ΚεντρικήΟμορφιά

Δείτε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε αν τα νύχια σας είναι αδύναμα και σπάνε!

14/5/2022

Περιποιείστε πολύ τα νύχια σας αφού σας αρέσουν τα εξεζητημένα nail looks και τα έντονα χρώματα. Ειδικά τώρα που έρχεται το Καλοκαίρι. Αρκετές από εσάς ζητάτε από τη μανικιουρίστ να χρησιμοποιήσει την τεχνική gel ή ακρυλικού.

Πολλές κάνετε ημιμόνιμο για να είστε σίγουρες πως το χρώμα θα παραμείνει αναλλοίωτο για μέρες. Τέλος υπάρχει και η κατηγορία των παραδοσιακών που παραμένουν πιστές στα απλά βερνίκια νυχιών.

https://www.instagram.com/p/CAbm6rsJbXv/?utm_source=ig_embed&ig_rid=a2947698-a4d9-4501-8e0c-d6c55ecc37b0

Όπως και να’ χει τα νύχια ταλαιπωρούνται. Όχι μόνο από τις τεχνικές αλλά από τη χρήση απορρυπαντικών, το συχνό πλύσιμο των χεριών αλλά και τις κακές συνήθειες. Ναι, μερικές από εσάς τρώτε τα νύχια σας αλλά γι’ αυτό θα τα πούμε σε άλλο post.

Οι ειδικοί λοιπόν αποκαλύπτουν όλα όσα πρέπει ή δεν πρέπει να κάνετε ώστε τα νύχια να είναι δυνατά και υγιή.

Αρχικά, κάθε φορά που κάνετε δουλειές στο σπίτι πρέπει να φοράτε γάντια. Πάντα. Τα συστατικά των απορρυπαντικών αλλά και το νερό προκαλούν φθορά στα νύχια.

Αφήστε για ένα περίπου μήνα τα νύχια σας να αναπνεύσουν. Κάντε μια αποχή από τα τεχνητά ή από το ημιμόνιμο και απλώστε μια διάφανη βάση μόνο.

Ενυδάτωση. Τόσο τα νύχια όσο και η περιοχή γύρω από αυτά θέλουν πλούσια ενυδάτωση ώστε να αναπτυχθούν σωστά και να δυναμώσουν. Απλώστε μικρή ποσότητα ενυδατικού λαδιού καθημερινά. Ιδανικά, λίγο πριν πέσετε για ύπνο.

https://www.instagram.com/p/BAD41QrnBEY/?utm_source=ig_embed&ig_rid=a2ad5628-6842-45ad-94de-984cdaf663ed

Αν κάνετε μανικιούρ μόνες στο σπίτι χρησιμοποιείστε αποκλειστικά και μόνο χάρτινη λίμα. Η μεταλλική ενισχύει το σπάσιμο και τα κάνει ακόμη πιο εύθραυστα.

Αν παρ’ όλα αυτά τα νύχια συνεχίζουν να είναι αδύναμα ζητήστε από τη μανικιουρίστ να εφαρμόσει μια ειδική θεραπεία.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.faysbook.gr

Related posts

Έκτακτη Εθελοντική Αιμοδοσία Στον Δ. Θερμαϊκού

xristiana

«Η Πορεία Της Γραμμής» Του Παναγιώτη Πριστούρη, Η Πρώτη Πλήρως Προσβάσιμη Έκθεση Για Όλους

xristiana

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Φιλανθρωπικού μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Φίλων Κέντρου Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων με διακριτικό τίτλο «ΚΕΜΑΕΔ»

xristiana