ΚεντρικήΜαγειρική

Γαρίδες με σάλτσα παρμεζάνας

31/5/2022

Υλικά

  • 500 γρ. jumbo γαρίδες
  • 1 κ. σ. βούτυρο (ή ελαιόλαδο)
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον για σερβίρισμα
  • 1 κ. γλ. κορν φλάουρ ανακατεμένο με 1 κ. σ. γάλα
  • 3- 4 κ. σ. χυμό λεμονιού (προσαρμόστε την οξύτητα ανάλογα με τα γούστα σας)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το βούτυρο (ή το λάδι) σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και το τηγάνι να ζεσταθεί καλά. Τηγανίστε τις γαρίδες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και μεταφέρετε σε ένα πιάτο.

Βήμα 2
Προσθέστε το σκόρδο στο υπόλοιπο βούτυρο (ή λάδι) στο τηγάνι και σοτάρετε για περίπου 1 λεπτό. Χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, προσθέτουμε το γάλα (ή την κρέμα) και φέρτε τη σάλτσα σε βράση. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση, προσθέστε την παρμεζάνα και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 2 λεπτά μέχρι να πήξει.

Βήμα 3
Προσθέστε το μείγμα αμύλου κορν φλάουρ/νερού στο τηγάνι και ανακατέψτε γρήγορα για να ενωθεί με τη σάλτσα, η οποία θα αρχίσει να πήζει αμέσως.

Βήμα 4
Κατεβάστε από τη φωτιά και ανακατέψτε με το χυμό λεμονιού. Προσθέστε τις γαρίδες και από πάνω ρίξτε φέτες λεμονιού, μαϊντανό, έξτρα παρμεζάνα, τριμμένο πιπέρι και αλάτι (αν χρειάζεται).

Βήμα 5
Σερβίρετε πάνω από λαχανικά στον ατμό, νουντλς, ρύζι ή μαγειρεμένα ζυμαρικά.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Τι είναι η χημική εγκυμοσύνη και γιατί συμβαίνει;

xristiana

Λέσχη Ανάγνωσης: «Μελέτη Περίπτωσης» του Graeme Macrae Burnet

xristiana

ΟΗΕ: Το 2024 θα είναι μια καθοριστική χρονιά, ώστε το AIDS να σταματήσει να αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία

xristiana