Πόροι στο πρόσωπο: Δες τα βήματα για καθαρή και λαμπερή όψη χωρίς ατέλειες!

24

14/5/2022

Τα άτομα με λιπαρό δέρμα αντιμετωπίζουν γενικά πολύ έντονο πρόβλημα των ανοιχτών πόρων στη μύτη αλλά, αυτό, δεν ανΑιρεί ότι και άλλοι τύποι δέρματος δεν δυσκολεύονται.

Οι ειδικοί λένε ότι η τόνωση ή το συχνό τρίψιμο του δέρματός σου μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος για τη θεραπεία των ανοιχτών πόρων στη μύτη.

Λοιπόν, εδώ, σου έχω συγκεντρώσει μερικούς αποτελεσματικούς τρόπους για να κλείσεις τους ανοιχτούς πόρους στη μύτη σου και να εξαφανίσεις τις ατέλειες που σε ενοχλούν!

5+1 αποτελεσματικοί τρόποι για να αντιμετωπίσεις άμεσα τους πόρους στην μύτη 

Σαλικυκό οξύ

Η χρήση σαλικυλικού οξέος είναι μία από εκείνες τις κοινές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στο κλείσιμο των πόρων στη μύτη. Το σαλικυλικό είναι στην πραγματικότητα ένα οξύ που εισχωρεί στο δέρμα, το οποίο με τη σειρά του βοηθά στο κλείσιμο των πόρων.

Για να κλείσεις τους πόρους στη μύτη, θα πρέπει να σκεφτείς να χρησιμοποιήσεις toner, καθαριστικά προσώπου ή κρέμες που περιέχουν σαλικυλικό οξύ σε υψηλή ποσότητα.

Rollers προσώπου

Η χρήση rollers είναι μια άλλη αποτελεσματική θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία των ανοιχτών πόρων στη μύτη, καθώς μπορεί να αποτρέψει τη συσσώρευση λιπαρότητας στο δέρμα και επίσης να συρρικνώσει το μέγεθος των πόρων. 

Kαθαρισμός με ατμό

Ο καθαρισμός στον ατμό είναι μια κοινή αλλά οικονομικά αποδοτική θεραπεία που μπορεί να βοηθήσει στο κλείσιμο των πόρων εύκολα.

Οι πόροι στη μύτη είναι γενικά μεγάλοι και γι΄αυτό μπορεί να φράξουν εύκολα. Επομένως, επέλεξε το καθάρισμα στον ατμό, καθώς είναι ένας από τους εύκολους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Πλύνε το πρόσωπό σου με ήπιο καθαριστικό προσώπου και, στη συνέχεια, καθάρισε το χρησιμοποιώντας ένα άλλο ήπιο καθαριστικό. Τώρα, άφησεον ατμό να φτάσει στο πρόσωπό σου και, στη συνέχεια, ρίξε κρύο νερό για να κλείσεις τους πόρους.

Γαλακτοθεραπεία

Η χρήση γαλακτοθεραπείας είναι ένας εύκολος τρόπος για να κλείσεις τους πόρους στη μύτη.

Το γάλα περιέχει γαλακτικό οξύ που βοηθά στο κλείσιμο των πόρων και επίσης αποτρέπει την απόφραξη των πόρων.

Πάρε, λοιπόν, λίγο γάλα και πρόσθεσε λίγο κουρκουμά σε αυτό. Ανακατεύεις και απλώνεις στο πρόσωπο και τη μύτη με τη βοήθεια ενός βαμβακιού. Αυτό θα βοηθήσει να μειώσεις το μέγεθος των πόρων και να τους κλείσεις αργότερα!

Έλαιο αμαμελίδας

Το έλαιο αμαμελίδας περιέχει φυσικές στυπτικές ιδιότητες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στο κλείσιμο των πόρων στη μύτη εύκολα

Βοηθά στην αντιμετώπιση των πόρων χωρίς να ξηραίνει το δέρμα. Η χρήση ελαίου αμαμελίδας βοηθά στην εύκολη απομάκρυνση της βρωμιάς και των υπολειμμάτων από το πρόσωπο και επίσης κλείνει αποτελεσματικά τους πόρους.

Μασάζ με πάγο

Ο πάγος μπορεί να σε βοηθήσει στη σύσφιξη του δέρματος, το οποίο μπορεί να σε βοηθήσει να κλείσεις τους πόρους στη μύτη πολύ εύκολα.

Θα πρέπει να απλώνεις πάγο στο πρόσωπο και να το κάνεις τακτικά για 2-3 φορές την ημέρα.

Αν όχι πάγο, μπορείς επίσης να πλύνεις το πρόσωπό σου με παγωμένο νερό!

Πηγή: https://glance.gr/

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com