Μανιτάρια γεμιστά με σπανάκι και φέτα

12

14/5/2022

Υλικά

  • 20 μανιτάρια μεσαίου μεγέθους
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 φλ. τσαγιού φρέσκο ​​σπανάκι
  • 220 γρ. τυρί κρέμα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Βήμα 2
Αφαιρέστε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια, τοποθετήστε το πάνω μισό σε ένα ταψί και ψιλοκόψτε τους μίσχους.

Βήμα 3
Σε ένα τηγάνι λιώστε το βούτυρο και προσθέστε τα κοτσάνια και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Ανακατέψτε και σοτάρετε για 2 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί.

Βήμα 4
Προσθέστε το τυρί κρέμα, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί κρέμα και να ενωθούν όλα καλά.

Βήμα 5
Με ένα κουτάλι της σούπας γεμίστε τα μανιτάρια με το μείγμα του σπανακιού.

Βήμα 6
Ανακατέψτε σε ένα μπολ την τριμμένη φρυγανιά και την παρμεζάνα και πασπαλίστε τα γεμιστά μανιτάρια.

Βήμα 7
Ψήστε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το τυρί.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr