ΚεντρικήΜαγειρική

Ψητά λαχανικά και τυρί σε φύλλο κρούστας

16/4/2022

  • φύλλα κρούστας για πίτες: 10-11 φύλλα (1 συσκευασία 450 γρ.)
  • μανιτάρια: 300 γρ. κομμένα σε φετάκια
  • πιπεριές Φλωρίνης: 4 κομμένες σε λωρίδες
  • πιπεριές: πορτοκαλί 2 κομμένες σε λωρίδες
  • κολοκυθάκια: 2 κομμένα σε ροδέλες
  • φέτα ή ταλαγάνι ή χαλούμι: 400 γρ. κομμένο σε χοντρές τριγωνικές φέτες
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • σκόρδο: 2 σκελίδες, ψιλοκομμένες
  • λευκό κρασί: 100 ml
  • αλάτι: όσο θέλετε
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • βασιλικός ή άλλο μυρωδικό που σας αρέσει: 2-3 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
  • σουσάμι: για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Κόβετε κάθε φύλλο σε 6 τετράγωνα και κατόπιν σε 12 τριγωνικά κομμάτια και τα τοποθετείτε ανά 6, το ένα πάνω στο άλλο σε μεγάλη λαμαρίνα αλειμμένη με λάδι, αλείφοντας ανάμεσα στα τρίγωνα με λάδι. Τα ψήνετε στους 220 °C για 15’-18’, μέχρι να ροδίσουν (όχι πολύ).
  • Στο μεταξύ ζεσταίνετε το μισό λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια μαζί με το σκόρδο. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Προσθέτετε το βασιλικό και το αλατοπίπερο.
  • Σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια, περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο. Ψήνετε για 10’ τα λαχανικά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
  • Στρώνετε πάνω σε ένα ψημένο τρίγωνο μερικά μανιτάρια, τοποθετείτε το δεύτερο ψημένο τρίγωνο και κατόπιν βάζετε πιπεριές και κολοκυθάκια. Από πάνω τοποθετείτε τρίγωνα τυριού και τελειώνετε με το τρίτο και τέταρτο τρίγωνο, που πασπαλίζετε με σουσάμι. Καρφώνετε κάθε «μιλφέιγ» με οδοντογλυφίδα.
  • Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία φτιάχνοντας άλλα 4 «μιλφέιγ» λαχανικών-τυριών. Τα ψήνετε για 2’-3’ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και τα σερβίρετε.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Μύθοι και αλήθειες για τους χυμούς φρούτων: Τα υπέρ και τα κατά σε σχέση με τα ολόκληρα φρούτα

xristiana

Σεισμός ανάμεσα σε Πάτρα και Ναύπακτο

xristiana

Συναυλία της Ανατολής Μαργιόλα στο Λιτόχωρο

xristiana