ΚεντρικήΟμορφιά

TikTok: Ο χυμός με αλόη βέρα έχει γίνει το απόλυτο hack για την περιποίηση του δέρματος

12/4/2022

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν το εφαρμόσετε στην επιδερμίδα σας.

Με περισσότερες από 13 εκατομμύρια προβολές στο hashtag, τα φώτα της δημοσιότητας ανήκουν επί του παρόντος στον χυμό αλόης βέρα, ένα ρόφημα που πολλοί TikTokers ισχυρίζονται ότι μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των σπυριών στο δέρμα, στη βελτίωση της υγείας του πεπτικού συστήματος και στην ενίσχυση της συνολικής ευεξίας.

Αλόη

«Ο χυμός αλόης βέρα υπάρχει εδώ και πολύ καιρό και είναι γνωστός για τα θρεπτικά συστατικά και τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του», λέει στο Bustle η κλινική διατροφολόγος Δρ. Laura DeCesaris. Ο χυμός προέρχεται από το δροσερό, πολτοποιημένο τζελ που βρίσκεται μέσα στο φύλλο της αλόης βέρα, το οποίο στη συνέχεια συνδυάζεται με νερό για να δημιουργήσει ένα ποτό», εξηγεί η DeCesaris. «Μπορείτε να το πιείτε μόνο του ή να το προσθέσετε σε ένα ποτήρι νερό με στημένα εσπεριδοειδή για ένα δροσιστικό ρόφημα», σημειώνει στο Bustle. Ή, αν νομίζετε ότι είναι πολύ πικρό, μπορείτε να το προσθέσετε σε ένα smoothie, να το ανακατέψετε με ανθρακούχο νερό ή να το καταναλώσετε με φρέσκο χυμό φρούτων.

Τα οφέλη του χυμού με αλόη βέρα

Αλόη βέρα

Η TikToker @brialem μοιράστηκε ένα πλέον viral βίντεο σχετικά με την εμπειρία της με τον χυμό αλόης βέρα, βαθμολογώντας το με «11 στα 10». Σημείωσε ότι η πεπτική της υγεία «ποτέ δεν ήταν καλύτερη» από τότε που άρχισε να πίνει 30 γραμμάρια το πρωί και άλλα τόσα το βράδυ. Και σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί πραγματικά να υπάρχει κάτι σε αυτό.

Ενώ χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να επικυρωθούν όλα τα πιθανά οφέλη, η DeCesaris λέει ότι μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι ο χυμός αλόης βέρα μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου (IBS), το οποίο περιλαμβάνει πεπτικά προβλήματα όπως δυσκοιλιότητα, φούσκωμα και διάρροια. Υπάρχουν, επίσης, ορισμένα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της καούρας και ότι μπορεί να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των φαρμακευτικών παρεμβάσεων για τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Αλόη βέρα και χυμός αλόης βέρα σε βάζο

Αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι ο χυμός της αλόης είναι αντιφλεγμονώδης στη φύση του, εξηγεί η DeCesaris, και επειδή έχει «βλεννώδη οφέλη» ή μια σύσταση που μοιάζει με τζελ που καλύπτει την επένδυση του στομάχου σας για να μειώσει την έκκριση οξέος.

Αλοή βέρα: Πώς ο χυμός της βοηθάει στην αντιμετώπιση της ακμής

Επίσης, υπάρχουν τα αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη C, η βιταμίνη Ε και η βήτα-καροτίνη, τα οποία, όπως λέει, μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής ακόμη περισσότερο και στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών στο σώμα. Υπάρχουν, βέβαια, και τα οφέλη του χυμού με αλόη βέρα για το δέρμα. Στο βίντεο της @brialem, η TikToker λέει ότι η ακμή της «καθάρισε αρκετά» μετά από μόλις μιάμιση εβδομάδα.

Αλόη βέρα

Η TikToker @munch.with.momo η οποία έπινε χυμό αλόης βέρα κάθε μέρα για να δει αν μπορεί να τιθασεύσει τα συμπτώματα της ψωρίασης, ανέφερε επίσης με χαρά ότι είχε «θετικό αντίκτυπο».

Το τζελ αλόης βέρα είναι κάτι που μπορείτε να εφαρμόσετε τοπικά για να καταπραΰνετε και να ενυδατώσετε το δέρμα σας, ειδικά αν έχετε έγκαυμα. Έχει, επίσης, αποδειχθεί ότι λειτουργεί καλά όταν συνδυάζεται με άλλες θεραπείες ακμής, όπως τα τοπικά ρετινοειδή, για τη μείωση της φλεγμονής και την γρηγορότερη επούλωση των εξανθημάτων, αναφέρει το Bustle. Αλλά βοηθάει πραγματικά αν το πιείτε;

Ενώ το TikTok λέει ναι για τη χρήση του χυμού αλόης βέρα για την αντιμετώπιση της ακμής, η Dr. Alyssa DeSena δεν είναι τόσο σίγουρη. «Τα περισσότερα στοιχεία που υποστηρίζουν τη χρήση της αλόης βέρα στην ακμή είναι όταν η αλόη χρησιμοποιείται τοπικά», λέει στο Bustle. «Δεν υπάρχουν πολλές αποδείξεις για το πώς ο χυμός αλόης βέρα επηρεάζει τους ανθρώπους που υποφέρουν από ακμή και ψωρίαση, εάν πίνουν τον χυμό».

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

“Κατ’ ευχήν” στη Θεσσαλονίκη – Ενημερωτική συνάντηση από το Make-A-Wish!

xristiana

Εθελοντική ομάδα “Ρωμηών Πράξεις”: Παρουσίαση έκδοσης “Κωνσταντινούπολη, τα γεγονότα της 6ης – 7ης Σεπτεμβρίου 1955″

xristiana

«Τραγουδάμε Για Τα Παιδιά Της ΕΛΕΠΑΠ»: Μεγάλη Συναυλία Στην Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ»

xristiana