ΚεντρικήΚοινωνικά

Most Powerful Women Summit

9/4/2022

Tην Πέμπτη 14 Απριλίου, το Most Powerful Women Summit επανέρχεται και είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.

Live, με πλήρη διαδικτυακή κάλυψη, πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία και της πανδημίας και φέρνει στο προσκήνιο το ρόλο και τη σημασία των γυναικών. Που όχι μόνο επηρεάζονται δυσανάλογα, αλλά, ταυτόχρονα, αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των κοινοτήτων ανάκαμψης σε όλα τα μέτωπα.

Η αρχή έγινε με τη λίστα που δημοσιεύει το Fortune κάθε χρονιά. Οι Πιο Ισχυρές Γυναίκες στις Επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται σε θέσεις – «κλειδιά». Εκπροσωπούν σημαντικούς κλάδους της οικονομίας, δρουν με συνέπεια και συνέχεια, ξεχωρίζουν με τη δουλειά και τα επιτεύγματά τους, τις ιδέες και τις αποφάσεις τους. Διαθέτουν «δυνατά» βιογραφικά, εταιρική και κοινωνική επιρροή, είναι εξωστρεφείς, καινοτομούν και διακρίνονται. 

Το MPW Summit φέρνει στο «ίδιο τραπέζι» γυναίκες επικεφαλής επιχειρήσεων, οργανισμών, της επιστημονικής κοινότητας, μαζί με επιλεγμένους εκπροσώπους από θεσμικούς φορείς, την πολιτική, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό, τη φιλανθρωπία. Φιλοδοξεί να εμπνεύσει με παραδείγματα και πρακτικές συμβουλές, και να φωτίσει τον δρόμο που οδηγεί σε ένα μέλλον χωρίς αποκλεισμούς, με τη δύναμη της θέλησης για δημοκρατία, αλληλεγγύη, ίσες ευκαιρίες. 

Τώρα πια ξέρουμε ότι το συστατικό της επιτυχίας, της προόδου, της ειρήνης, βρίσκεται στη συστράτευση όλων εκείνων που έχουν τις ίδιες αρχές, τις ίδιες αξίες και ιδανικά,  με σεβασμό στην ποικιλομορφία και τη διαφορετικότητα, και κυρίως, με μια ανθρωπιστική προσέγγιση στις εξελίξεις. 

Ελάτε να μοιραστούμε τις εμπειρίες, τη γνώση και τα εργαλεία που θα επιταχύνουν τον τρόπο που επιχειρήσεις, θεσμοί, πολιτεία, κοινωνία,  αντιλαμβάνομαστε και εξερευνούμε τη ζωή και και το ρόλο μας μέσα σ’ αυτή, σε μία περίοδο τεράστιων και ταχύτατων αλλαγών, γεμάτη ανατροπές, προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες.

Το MPW Summit για το 2022 θα εστιάσει στους παρακάτω άξονες:

1. What it takes to be in charge: Η ηγεσία και οι γυναίκες σε ανώτατες διοικητικές θέσεις.

2. Connected: Πώς διαμορφώνεται μια ανοιχτή ψηφιακή κοινωνία, που θα μας χωράει όλους

3. Empower women to foster economy: Ισχυρή γυναικεία επιχειρηματικότητα σημαίνει μια πιο δυναμική και εξωστρεφή ελληνική οικονομία, με απτά οφέλη για το σήμερα και το αύριο της Ελλάδας.

4. Women Empowerment: Η κατάρτιση και η εκπαίδευση των γυναικών, η κατάργηση των έμφυλων διακρίσεων, η ενίσχυση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων, η επίτευξη ισορροπίας ανάμεσα στην οικογενειακή και την επαγγελματική ζωή, η μάχη ενάντια στα στερεότυπα και οι δραστικές πολιτικές προς την κατεύθυνση της χρηματοδότησης των γυναικών επιχειρηματιών.

5. A crisis is a terrible thing to waste: Τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία στην αγορά εργασίας και οι ευκαιρίες που προκύπτουν με άξονες την ενσυναίσθηση, την ποικιλομορφία, τη συναισθηματική νοημοσύνη.

Επικοινωνία: 

Περισσότερες Πληροφορίες

Πηγή: https://www.eduguide.gr

Related posts

Το trick των makeup artists για φωτεινό βλέμμα στη στιγμή

xristiana

Τηγανητά μανιτάρια και μαγιονέζα δεντρολίβανου

xristiana

Πρωτότυπη Εκδήλωση Της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου Για Τα Γενναία Παιδιά Με Καλεσμένη Την Ελένη Ψυχούλη

xristiana