ΚεντρικήΟμορφιά

Concealer ή foundation; Ποιο θα βάλεις πρώτο;

14/4/2022

Όταν φτάνει η στιγμή του μακιγιάζ συχνά μπορεί να υπάρχουν εύλογες απορίες για τη σωστή σειρά που πρέπει να εφαρμοστεί το κάθε προϊόν, μια κλασική απορία όμως αφορά το ποιο εφαρμόζουμε πρώτα, το concealer ή το foundation;

 Οι ειδικοί, make up artists και beauty editors, συνήθως συμφωνούν στη σωστή σειρά εφαρμογής, όμως μπορείς να βρεις διάφορες παραλλαγές, αν κάνεις μια μικρή αναζήτηση. Από την άλλη, μπορείς πάντα να προσαρμόσεις κάποια βήματα αν πιστεύεις πως έτσι έχεις καλύτερο αποτέλεσμα.

 Αφού πρώτα καθαρίσεις καλά το πρόσωπό σου, με ειδικό καθαριστικό προσώπου, παρακάτω μπορείς να διαβάσεις με ποια σειρά πρέπει να εφαρμόζεις τα προϊόντα μακιγιάζ ώστε να πετύχεις ένα αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.

1ο βήμα Foundation
Παρότι αρκετοί πιστεύουν πως το δεύτερο βήμα είναι το concealer, η πραγματικότητα είναι πως είναι καλύτερα να εφαρμόσεις πρώτα το foundation. Έτσι θα μπορέσεις παρακάτω να δεις πραγματικά πόσο concealer χρειάζεσαι και να μην το παρακάνεις. Αναζήτησε ένα foundation που ταιριάζει με τον τύπο και τον τόνο του δέρματος σου, ώστε να βοηθήσεις τα υπόλοιπα προϊόντα που θα ακολουθήσουν.

2ο βήμα Concealer
Αφού τελειώσεις με το foundation, συνέχισε με την εφαρμογή του concealer. Με αυτό τον τρόπο δε θα το παρακάνεις στην ποσότητα και θα μπορέσεις να καλύψεις σημεία που έχουν ανάγκη, για παράδειγμα κάτω από τα μάτια που εμφανίζουμε κύκλους ή σε σημεία που έχεις δυσχρωμίες.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δ. Πυλαίας – Χορτιάτη: Έρχεται προληπτική δωρεάν δράση ελέγχου ακουστικής ικανότητας

xristiana

“Υμηττός 2023”: Ο 23ος Δρόμος Βουνού Έρχεται

xristiana

Το απίστευτο κόλπο με το κορδόνι

xristiana