ΚεντρικήΚοινωνικά

Τσούγκρισμα αβγών στην Καλαμαριά!

29/4/2022

Ένα έθιμο, «το τσούγκρισμα των αβγών», που τα τελευταία δύο χρόνια εξαιτίας της πανδημίας δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί, θα αναβιώσει την Κυριακή του Θωμά 1η Μαΐου 2022 στις 12:00μ.μ στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (Δημαρχείο).

Ο δήμος Καλαμαριάς θα μοιράσει τσουρέκια και κόκκινα αβγά στους πολίτες, προκειμένου να τα τσουγκρίσουν, ενώ χορευτικά σύνολα των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς.

«Σιγά σιγά επιστρέφουμε στην κανονικότητα και διοργανώνουμε όμορφες εκδηλώσεις για τον κόσμο που το έχει τόσο πολύ ανάγκη.

Δύο χρόνια πανδημίας ήταν πολύς χρόνος μακριά από δρώμενα και τώρα με πολλή χαρά και αγάπη ανταμώνουμε πάλι όλοι μαζί», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων, Βάσω Νικολέττου.

Πηγή: https://www.voria.gr

Related posts

Στο μήκος ή στο πλάτος

xristiana

Ζευγάρι ζαρκαδιών καταγράφηκε στο Σέιχ Σου: Ελπίδες για εποίκηση του είδους – «Ένδειξη οικολογικής λειτουργίας»

xristiana

Ηράκλειο: Γυπαετός εμφανίστηκε στο κέντρο του πόλης – Κάθισε πάνω σε τρούλο εκκλησίας

xristiana