ΚεντρικήΟμορφιά

Τα Dos & Dont’s στην αντηλιακή προστασία – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

2/4/2022

Για την αντηλιακή προστασία σας έχουμε πει τα πάντα και κυρίως πως δεν έχει να κάνει με τις εποχές του χρόνου που σημαίνει πως φοράτε την κρέμα σας καθημερινή χειμώνα-καλοκαίρι. Οι βλαβερές ακτίνες είναι πάντα παρούσες ακόμη κι όταν τα σύννεφα έχουν κρύψει τον ήλιο.

Κι ενώ είστε ενημερωμένες, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως υπάρχουν 4 dos & dont’s που πρέπει να σας υπενθυμίσουμε αφού είναι βασικοί για να νιώθετε και να είστε ασφαλείς. 

https://www.instagram.com/p/CNDsmpIhHDE/?utm_source=ig_embed&ig_rid=76f1e77d-d4b3-47f5-a101-122dcc7ea296

Και πιο συγκεκριμένα:

Do: Επιλέξτε ένα προϊόν spectrum SPF. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Πως θα πρέπει να σας προστατεύει τόσο από τις UVA όσο και από τις UVB ακτίνες.

Και ειδικά τις UVA που διαπερνούν και το γυαλί. Όπως καταλαβαίνετε θα πρέπει να φοράτε την αντηλιακή σας κρέμα κάθε πρωί ακόμη κι αν δεν πρόκειται να βγείτε από το σπίτι.

Do: Απλώστε το κατάλληλο, για τον τύπο του δέρματός σας, αντηλιακό. Υπάρχουν δύο είδη προϊόντων. Τα χημικά, που περιέχουν συστατικά που λειτουργούν ως φίλτρα και προφυλάσσουν από τις ακτίνες UV.

Και τα φυσικά που βασίζονται στο νερό, προστατεύουν την επιδερμίδα και απλώνονται ευκολότερα. Καλό είναι αν έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα με τάση ακμής να αποφεύγετε τα χημικά αντηλιακά μιας και χάρη στη σύνθεση τους υπάρχει περίπτωση να προκαλέσουν ερεθισμούς.

https://www.instagram.com/p/CNAfpfKHGvt/?utm_source=ig_embed&ig_rid=72c3be37-3d9a-45e1-ab16-9f1a2ecbe83a

Don’t: Ακόμη κι αν τα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιείτε έχουν SPF θα πρέπει προηγουμένως να απλώσετε την αντηλιακή σας κρέμα. Μην ξεγελιέστε δεν σας προστατεύει το φον ντε τεν και η πούδρα ακόμη κι αν έχουν υψηλό δείκτη προστασίας.

Το ίδιο ισχύει και με την ενυδατική σας κρέμα.

Don’t: Φοράτε αντηλιακό με χαμηλό δείκτη. Ειδικά καθημερινά στην πόλη. Πιστεύετε, λανθασμένα, πως μόνο όταν βρίσκεστε στην παραλία πρέπει να απλώνετε αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη και οι δερματολόγοι θεωρούν πως αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνετε οι περισσότερες.

Η ηλιακή ακτινοβολία σας εντοπίζει όπου κι αν είστε, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και εποχή.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.faysbook.gr

Related posts

Εύκολη μακαρονασαλάτα με μανιτάρια

xristiana

Δακτυλιοειδές κοκκίωμα: Οι τύποι της δερματικής πάθησης, οι αιτίες και η αντιμετώπιση

xristiana

Άρχισε να δοκιμάζεται σε ανθρώπους αίμα που δημιουργήθηκε στο εργαστήριο

xristiana