ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς καταλαβαίνεις ότι έχεις αφυδατωμένα μαλλιά: Μάθε πώς θα τα σώσεις

6/4/2022

Οι ενδείξεις είναι απόλυτα ξεκάθαρες, έχεις άτονα και θαμπά μήκη μαλλιών που φαίνονται εξασθενημένα, σε συνδυασμό με ταλαιπωρημένες άκρες που διψούν από ενυδάτωση. Όμως τι σημαίνει πραγματικά αυτό και πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις;

Τα σημάδια είναι εμφανή και εσύ δεν μπορείς να τα αγνοείς άλλο. Πήρες λοιπόν την απόφαση ότι πρέπει να ”σώσεις” τα μαλλιά σου και να εξοπλιστείς με τα κατάλληλα προϊόντα.

Εκεί όμως που κάθεσαι μπροστά από τα προϊόντα, τα κοιτάς ξανά και ξανά, συνειδητοποιείς ότι δεν ξέρεις ποιο να διαλέξεις. Άραγε τι είναι τα μαλλιά σου; Είναι ξηρά ή αφυδατωμένα;

Ποιο είναι το προϊόν αυτό που μπορεί να τους προσφέρει αυτό που πραγματικά έχουν ανάγκη προκειμένου να ξαναζωντανέψουν; Είσαι έτοιμη για μία ανάλυση;

Σε τι διαφέρουν τα αφυδατωμένα από τα ξηρά μαλλιά;

Αν και πολλές φορές οι όροι αυτοί χρησιμοποιούνται ως συνώνυμοι, τα ξηρά και τα αφυδατωμένα μαλλιά είναι δύο διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Η αφυδάτωση είναι η πρώτη ένδειξη πως τα μαλλιά αρχίζουν να κινδυνεύουν, πριν γίνουν πραγματικά ξηρά και φθαρούν ολοκληρωτικά. Η ξηρότητα των μαλλιών, οφείλεται συνήθως σε συχνή χρήση χημικών προϊόντων, σε συνδυασμό με βαφές και εργαλεία θερμότητας.

Κάποια προϊόντα styling μπορούν επίσης να προκαλέσουν ξηρότητα καθώς φθείρουν τη φυσικότητα της τρίχας. Ως εκ τούτου τα ξηρά μαλλιά χρειάζονται εντατική θεραπεία με αμινοξέα, κεραμίδια ή κερατίνη, ενώ τα αφυδατωμένα μαλλιά χρειάζονται μόνο ενυδατική φροντίδα και προστασία ώστε να ανακτήσουν την ευλυγισία, την απαλότητά και την λάμψη τους.

Η λύση

Η αφορμή, λοιπόν, γι’ αυτό το θέμα είναι η νέα σειρά περιποίησης μαλλιών από την L’Oréal Paris Laboratories, η οποία ήρθε πρόσφατα στα χέρια μου και ο ενθουσιασμός μου είναι και αυτός που με ώθησε να γράψω όλα τα παραπάνω. Έχοντας ξεκάθαρα θαμπά και άτονα μαλλιά μετά από τις άπειρες βαφές (gingerhead εδώ), τα μαλλιά μου είναι πολύ εξασθενημένα και έχουν ανάγκη από ενυδάτωση.

Μετά από συχνή χρήση των συγκεκριμένων προϊόντων – που προτείνουν μία απίστευτα απολαυστική ρουτίνα, μπήκα σε διαδικασία να αναλύσω όλα τα παραπάνω, προκειμένου να καταλάβω γιατί αυτά τα προϊόντα μεταμορφώνουν τα μαλλιά και μέσα από ποια ακριβώς διαδικασία.

Και είμαι εδώ για να τα μεταφέρω όλα, ένα προς ένα!

Η νέα σειρά Elvive Ηydra [Hyaluronic] από την L’Oréal Paris είναι ενδυναμωμένη με ένα σύστημα φροντίδας με βάση το υαλουρονικό οξύ προσφέροντας ενυδάτωση για 72 ώρες* και κάνοντας τα μαλλιά να φαίνονται 2 φορές πιο γεμάτα και ανάλαφρα.

Μετά από συχνή χρήση, λοιπόν, είδα ότι τα μαλλιά μου έδειχναν πιο ενυδατωμένη και γεμάτα, ανάλαφρα και γεμάτα κίνηση.

Το υαλουρονικό είναι το πιο διάσημο συστατικό ενυδάτωσης που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην περιποίηση τόσο του προσώπου όσο και του σώματος αλλά και των μαλλιών τώρα πλέον.

Είναι ένα πανίσχυρο συστατικό με ελαφριά αλλά πολύ αποτελεσματική σύνθεση, κάτι που εξηγεί το τόσο πλούσιο και γεμάτο αποτέλεσμα.

Η σειρά Elvive Ηydra [Hyaluronic] από την L’Oréal Paris απαρτίζεται από 4 προϊόντα ενυδάτωσης: το Σαμπουάν 72Ω Ενυδάτωση, το Conditioner 72Ω Ενυδάτωση, τη Μάσκα 72Ω Ενυδάτωση και το Serum Ενυδάτωσης και όλα αυτά μαζί συνιστούν μία πλήρη αγωγή ενυδάτωσης 72 ωρών

Βήμα 1 – Καθαρισμός

Το κρεμώδες σαμπουάν είναι τέλειο για καθημερινό λούσιμο, θρέφει την επιδερμίδα καθώς την καθαρίζει και ενυδατώνει κάθε ίνα των μαλλιών.

Όταν χρησιμοποιούνται μαζί, με το conditioner, προσφέρει ενυδάτωση μακράς διαρκείας για μέχρι και 72 ώρες, ενώ αφήνει τα μαλλιά πιο λαμπερά και 10 φορές πιο ενυδατωμένα και αναζωογονημένα χωρίς να τα βαραίνει.

Βήμα 2 – Conditioning

Χάρη στην κρεμώδη υφή του, το conditioner μπορεί να χρησιμοποιείται καθημερινά, ώστε να ξεμπερδεύει τα μαλλιά.

Όταν εφαρμόζεται μαζί με το σαμπουάν, παγιδεύει την υγρασία για 72 ώρες και η καινοτόμα σύνθεσή του, αφήνει τα μαλλιά πιο λαμπερά και 10 φορές πιο ενυδατωμένα** χωρίς να τα βαραίνει.

Bήμα 3 – Μάσκα για εντατική ενυδάτωση

Με στόχο να εφαρμόζεται 1-2 φορές την εβδομάδα, αυτή η μάσκα είναι ιδανική για μαλλιά που χρειάζονται βαθιά ενυδάτωση.

Εφαρμόζεται σε καθαρά, βρεγμένα μαλλιά και η υφή της που θυμίζει τζελ, τα αγκαλιάζει, τα ενυδατώνει και τα αφήνει 10 φορές πιο ενυδατωμένα για 72*** ώρες χωρίς να τα βαραίνει .

Βήμα 4 – Serum Ενυδάτωσης

Το γαλακτώδες, υγρό serum, δεν χρειάζεται ξέβγαλμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε στεγνά ή βρεγμένα μαλλιά. Προσφέρει εντατική ενυδάτωση, ενώ αναδομεί τις ίνες της τρίχας.

Όταν χρησιμοποιείται μαζί με το σαμπουάν και το conditioner αφήνει τα μαλλιά 2 φορές πιο γεμάτα, πυκνώνει άμεσα την τρίχα κατά 9% και αφήνει τα μαλλιά 10 φορές πιο ενυδατωμένα ως και 72 ώρες.

Και η μεγαλύτερη απόδειξη για όλα τα παραπάνω είναι τα μαλλιά μου!

Τhe info:

Όλα τα μπουκάλια των σαμπουάν Εlvive Ηydra [Hyaluronic] και conditioner είναι κατασκευασμένα από 100% ανακυκλωμένα υλικά ****, είναι ανακυκλώσιμα και παράγονται σε εργοστάσιο μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα. Τα μπουκάλια του Serum Eνυδάτωσης, φτιάχνονται επίσης από 100% ανακυκλώσιμα υλικά ****.

*Eργαστηριακό τεστ μετά την εφαρμογή σαμπουάν + conditioner + serum της σειράς.
**Eργαστηριακό τεστ μετά την εφαρμογή σαμπουάν + conditioner της σειράς.
***Eργαστηριακό τεστ μετά την εφαρμογή σαμπουάν + μάσκας της σειράς.
****Eξαιρούνται τα καπάκια και τα χρώματα

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.faysbook.gr

Related posts

«Ψυχική Υγεία & Ζωή – Παιδιά, Έφηβοι Και Διαδίκτυο Η Σύγχρονη Πρόκληση»: Εκδήλωση Στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

xristiana

Σύνδρομο ευθραυστότητας ηλικιωμένων: Συμπτώματα & πώς μπορεί να προληφθεί

xristiana

7th Business Forum Greece-Sweden Climate Action: Challenges And Solutions

xristiana