ΚεντρικήΟμορφιά

Πώς θα διατηρήσεις το balayage στα μαλλιά σου

17/4/2022

Προφέρεται «bah-lay-aghe», είναι ένας γαλλικός όρος που σημαίνει «σκούπισμα», ώστε να περιγραφεί πιο γλαφυρά ο τρόπος που το χρώμα εφαρμόζεται στα μαλλιά, με σαρωτικές πινελιές που μοιάζουν με μπογιά.
Πρόκειται για ένα ξάνοιγμα στο χρώμα των μαλλιών χωρίς αλουμινόχαρτο (αν και ορισμένοι hair stylists τα ενσωματώνουν τελικά), για ένα φυσικό και υγιές αποτέλεσμα.

Η βαφή εφαρμόζεται με ελεύθερες κινήσεις επιφανειακά στις τρίχες των μαλλιών χωρίς να ξεκινάει ακριβώς από την κορυφή του κεφαλιού, αλλά να φτάνει σίγουρα μέχρι τις άκρες.

Tips για να διατηρηθεί το balayage
Για να μείνει το χρώμα ζωντανό, οι περισσότεροι κομμωτές θα σου πουν να πηγαίνεις κάθε δύο μήνες για ένα γρήγορο ρεφλέ ώστε να διατηρήσεις τον επιθυμητό τόνο και την φωτεινότητα των μαλλιών. Βέβαια, αυτό εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις και τον προϋπολογισμό του καθενός.

Αν δεν σε πειράζει να μεγαλώσει αρκετά η ρίζα ή θέλεις μια πιο οικονομική λύση συντήρησης, μπορείς να διατηρήσεις το χρώμα φρέσκο χρησιμοποιώντας μια ενυδατική μάσκα μαλλιών και ένα silver σαμπουάν μία φορά την εβδομάδα για να απαλλαγείς από τυχόν κίτρινους τόνους. Καλό είναι, επίσης, να προσθέσεις ένα θρεπτικό λάδι μαλλιών για τις άκρες, καθώς τείνουν να στεγνώνουν πιο γρήγορα.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 7/11

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana