24/4/2022
Υλικά
- 4 κ. αρνί (μαζί με το κόκαλο)
- 3 κ. πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 1 σκόρδο
- 1 φλ. χυμό λεμονιού
- 2 κ. γλ.
- 100γρ. μουστάρδα (προαιρετικά πικάντικη)
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη μαρινάδα
- 1 σκόρδο
- 2 κ. γλ. δεντρολίβανο ξερό
- 2 κ. γλ. θυμάρι
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 2/3 του μπουκαλιού κρασί λευκό
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Καθαρίζεις το αρνί ώστε να μην έχει λίπος
- Κόβεις το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και το ανακατεύσεις μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ
- Βάζεις το αρνί σε μια κατσαρόλα και ρίχνεις από πάνω τη μαρινάδα
- Το αφήνεις στο ψυγείο για 15 περίπου ώρες
- Καλό είναι να το κινείς ενδιάμεσα
- Βγάζεις το αρνί από τη μαρινάδα και με ένα μαχαίρι τρυπάς σε τέσσερα σημεία όπου θα τοποθετήσεις από μία σκελίδα σκόρδο
- Με ένα πινέλο αλείφεις με λάδι το αρνί
- Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και το βάζεις στο ταψί
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C
- Προσθέτεις τις πατάτες αφού προηγουμένως τις έχεις ρίξει λάδι, αλάτι και πιπέρι
- Ρίχνεις το δεντρολίβανο, το λεμόνι και λίγο ακόμη λάδι και το βάζεις στο φούρνο
- Σκεπάζεις το ταψί με αλουμινόχαρτο και το αφήνεις να ψηθεί για 3 περίπου ώρες.
- Το ελέγχεις ώστε να σιγουρευτείς πως δεν έχει υγρά
- Όταν πάρει χρώμα είναι έτοιμο.