ΚεντρικήΜαγειρική

Μαριναρισμένο αρνάκι στο φούρνο με πατάτες

24/4/2022

Υλικά

  •      4 κ. αρνί (μαζί με το κόκαλο)
  •     3 κ. πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  •     1 σκόρδο
  •     1 φλ. χυμό λεμονιού
  •     2 κ. γλ.
  •     100γρ. μουστάρδα (προαιρετικά πικάντικη)
  •     αλάτι
  •     πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη μαρινάδα

  •     1 σκόρδο
  •     2 κ. γλ. δεντρολίβανο ξερό
  •     2 κ. γλ. θυμάρι
  •     1 φλ. ελαιόλαδο
  •     2/3 του μπουκαλιού κρασί λευκό
  •     πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  •     Καθαρίζεις το αρνί ώστε να μην έχει λίπος
  •     Κόβεις το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και το ανακατεύσεις μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ
  •     Βάζεις το αρνί σε μια κατσαρόλα και ρίχνεις από πάνω τη μαρινάδα
  •     Το αφήνεις στο ψυγείο για 15 περίπου ώρες
  •     Καλό είναι να το κινείς ενδιάμεσα
  •     Βγάζεις το αρνί από τη μαρινάδα και με ένα μαχαίρι τρυπάς σε τέσσερα σημεία όπου θα τοποθετήσεις από μία σκελίδα σκόρδο
  •     Με ένα πινέλο αλείφεις με λάδι το αρνί
  •     Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και το βάζεις στο ταψί
  •     Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C
  •     Προσθέτεις τις πατάτες αφού προηγουμένως τις έχεις ρίξει λάδι, αλάτι και πιπέρι
  •     Ρίχνεις το δεντρολίβανο, το λεμόνι και λίγο ακόμη λάδι και το βάζεις στο φούρνο
  •     Σκεπάζεις το ταψί με αλουμινόχαρτο και το αφήνεις να ψηθεί για 3 περίπου ώρες.
  •     Το ελέγχεις ώστε να σιγουρευτείς πως δεν έχει υγρά
  •     Όταν πάρει χρώμα είναι έτοιμο.   

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

Πώς επηρεάζει η κατανάλωση γαλακτοκομικών τη γονιμότητα

xristiana

Πού οφείλεται η συχνοουρία το βράδυ; (vid)

xristiana

Αυτή είναι η τεχνική που θα σας χαρίσει αψεγάδιαστη επιδερμίδα

xristiana