10/4/2022
Υλικά
Μερίδες: 4
- 400 γρ. λινγκουίνι
- 1 1⁄2 κιλό καλαμαράκια, σε λεπτές ροδέλες (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
- 1 μεγάλο, ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 350 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- τα φύλλα από ½ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- ½ -1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή (ή όσο καυτερό μάς αρέσει)
- 100 ml λευκό, ξηρό κρασί
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 1-2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και την καυτερή πάπρικα και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε τα ντοματίνια και ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
- Περιχύνουμε με το κρασί, αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τον μαϊντανό.
- Ανακατεύουμε απαλά να σκορπιστούν ομοιόμορφα τα υλικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.