17/4/2022
Υλικά Συνταγής
- 8 χωριάτικα φύλλα ζύμης
- 400 γρ. κιμάς
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 100 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
- 200 γρ. φέτα κομματιασμένη
- 100 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
- 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 1 αυγό χτυπημένο
- 100 γρ. φρέσκο βούτυρο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο και σοτάρετε τον κιμά με τα κρεμμύδια 5’-6’, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνετε τα ντοματάκια, το αλατοπίπερο και λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζετε 30’-35’, μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Αποσύρετε τον κιμά από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει λίγο προσθέτετε τα τυριά και το αυγό και ανακατεύετε.
- Κόβετε κάθε χωριάτικο φύλλο σε 3 λωρίδες, βάζετε στην άκρη κάθε λωρίδας 2 κουταλιές γέμιση και βουτυρώνετε το υπόλοιπο κομμάτι της. Τυλίγετε σε ρολά και τα βουτυρώνετε απ’ έξω.
- Τοποθετείτε τα ρολάκια σε βουτυρωμένο ταψί, σε κάποια απόσταση το ένα από το άλλο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, 25’ – 30′, μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή: https://www.icookgreek.com