ΚεντρικήΟμορφιά

Ελαιόλαδο: Το μυστικό για λαμπερά μαλλιά και υγιές τριχωτό της κεφαλής – Δείτε πως θα το χρησιμοποιήσετε!

10/4/2022

Περιποιηθήκατε πολύ τα μαλλιά σας κατά την περίοδο της καραντίνας. Και επίσης δεν τα ταλαιπωρήσατε καθόλου με συσκευές θερμότητας και προϊόντα styling.

Κάποιες από εσάς μάλιστα δεν τα βάψατε καν και πρέπει να ομολογήσουμε πως αυτή ήταν μια πολύ θαρραλέα κίνηση. Ήταν ένα πολύ καλό διάλλειμα μιας και κρατήσατε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα, λαμπερά και υγιή.

Απλώσατε μάσκες που υπήρχαν στο μπάνιο σας αλλά και κάποιες που φτιάξατε μόνες σας με φυσικά υλικά. 

Κι εμείς όμως σας δώσαμε τις καλύτερες συμβουλές και συνταγές. Και θα συνεχίσουμε μιας και γνωρίζουμε πως είστε πολύ χαρούμενες με τη νέα όψη των μαλλιών σας.

Το πιθανότερο είναι να σας το έχει ήδη πει ο κομμωτή σας. Κι επειδή έρχεται σιγά σιγά καλοκαίρι -άσχετα αν ο καιρός ακόμα δεν μας έχει κάνει το χατίρι- και θα βρεθείτε και πάλι στην παραλία θα πρέπει να τα περιποιηθείτε το ίδιο εντατικά.

Ο ήλιος άλλωστε ξηραίνει την τρίχα και την κάνει να δείχνει θαμπή και άτονη. Και θα πρέπει να της χαρίσετε έξτρα ενυδάτωση και λάμψη. Και θα το καταφέρετε με τον πιο απλό τρόπο και υλικό που όλες έχετε στην κουζίνα σας.

Πρόκειται για το ελαιόλαδο που φροντίζει τόσο τα μαλλιά όσο και το τριχωτό της κεφαλής. 

https://www.instagram.com/p/CNUMNH_g7Tx/?utm_source=ig_embed&ig_rid=ed8c0cca-a36f-4b94-8dc2-f39ba6b6008f

Το ελαιόλαδο περιέχει αντιοξειδωτικά στοιχεία, βιταμίνες και λιπαρά που ανακουφίζουν από τυχόν ερεθισμό και φαγούρα στο τριχωτό ενώ δρουν ενάντια στα βακτήρια.

Παράλληλα λειτουργεί ακριβώς όπως το κοντίσιονερ και η μάσκα που σημαίνει πως προσφέρει τη μέγιστη υγρασία στην τρίχα και λάμψη.

https://www.instagram.com/p/B5CNSm_gwKB/?utm_source=ig_embed&ig_rid=fc390659-6ce2-4124-a85a-3152e7f075fe

Τρόπος χρήσης: Απλώστε σε στεγνά μαλλιά 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήστε το να δράσει για 30-60 λεπτά. Στη συνέχεια λουστείτε κανονικά.

Επίσης, μπορείτε να αναμείξετε 3 κ.σ. ελαιόλαδο με 1 κ.σ. μέλι. Ανακατέψτε καλά και αφού λούσετε και σκουπίσετε καλά τα μαλλιά σας απλώστε το μείγμα.

Τυλίξτε τα μαλλιά με διάφανη μεμβράνη και αφήστε τη μάσκα να δράσει για 40 περίπου λεπτά. Ξεβγάλτε καλά με άφθονο χλιαρό νερό.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.faysbook.gr

Related posts

05/07: Σταθείτε αφουγκραστείτε τα δεδομένα – Τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο

xristiana

Ορός προσώπου: Ποιος ταιριάζει στην ηλικία μας

xristiana

Κοζάνη – Προσκοπικό open day 

xristiana