ΚεντρικήΚοινωνικά

Εθελοντική Αιμοδοσία Στις Μεγάλες Πόλεις Για Την Στήριξη Της Ουκρανίας

5/4/2022

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών συστρατεύονται και πάλι, αυτή τη φορά για την στήριξη του δοκιμαζόμενου από τον πόλεμο, λαού της Ουκρανίας και όλων των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη από το αίμα μας. Την πρωτοβουλία στηρίζει δυναμικά η Περιφέρεια Αττικής, η οποία βρίσκεται σταθερά στο πλευρό του κινήματος της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με την οργανωτική ευθύνη της Π.Ο.Σ.Ε.Α. και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) διοργανώνονται εθελοντικές αιμοδοσίες 8 και 9 Απριλίου, στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας και συγκεκριμένα στην Αθήνα, στον Πειραιά, στη Θεσσαλονίκη, στα Ιωάννινα, στη Λάρισα και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στόχος των αιμοδοσιών είναι να κινητοποιηθούν οι Εθελοντές Αιμοδότες και οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, οι οποίοι προσερχόμενοι να αιμοδοτήσουν, θα έχουν την αφορμή και την ευκαιρία, να προσφέρουν ότι μπορεί ο καθένας σε τρόφιμα, τα οποία θα αποσταλούν στο λαό της Ουκρανίας.

Όπως τονίζουν οι διοργανωτές «η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο να κινητοποιήσει τους Εθελοντές αιμοδότες που στηρίζουν το έργο της Π.Ο.Σ.Ε.Α. και τους ευαισθητοποιημένους πολίτες που στηρίζουν το έργο του Ε.Ε.Σ. να εκφράσουν έμπρακτα την αντίθεσή τους στο πόλεμο, τη στήριξή τους στο λαό της Ουκρανίας και γενικότερα σε κάθε συμπολίτη που έχει ανάγκη»

Όπως πάντα η προσπάθεια αυτή έχει την κάλυψη της Εθνικής Αρχής για την αυτάρκεια σε αίμα, του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), το οποίο διαδραματίζει τον καθοριστικό ρόλο στην διαχείριση και αξιοποίηση για το κοινό καλό, του πολύτιμου αυτού αγαθού που λέγεται αίμα.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Google – Παγκόσμια Ημέρα της Γης: Η Ελλάδα επιλέγει «πράσινες» πληροφορίες

xristiana

Βόρειο Ιόνιο: Υπό αξιολόγηση τα αποτελέσματα του β΄ γύρου θαλάσσιων γεωφυσικών ερευνών

xristiana

Christmas nails: Το celestial μανικιούρ είναι η μεγαλύτερη festive τάση

xristiana