21/4/2022
Υλικά:
150 γρ. αλεύρι
90 γρ. αλεύρι σκληρό
60 γρ. σιμιγδάλι
5 γρ. νωπή μαγιά μπύρας (το 1/3 της συσκευασίας)
160 ml χλιαρό νερό
1 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
αλάτι ανάλογα με τα γούστα
Για τη γέμιση:
10 ντοματίνια
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε κομματάκια
2-3 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε κομματάκια
μερικές ελιές
Εκτέλεση:
Αρχικά, ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για να φτιάξετε τη ζύμη για τα muffins σας. Στη συνέχεια, κόψτε τα λαχανικά σας σε μικρά κομμάτια και ρίξτε τα μέσα στο μείγμα. Ανακατέψτε πολύ καλά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και προσθέστε σε ειδικές θήκες για muffins ζύμη μέχρι τη μέση. Ψήστε τα για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς και μόλις περάσει αυτό το διάστημα, βάλτε μια οδοντογλυφίδα για να δείτε εάν είναι έτοιμα. Εάν η οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή, είναι έτοιμα. Αφαιρέστε τα από τον φούρνο και αφήστε τα για 2-3 λεπτά να ηρεμήσουν. Σερβίρετε κι εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας!