ΚεντρικήΜαγειρική

Κοκκινιστοί γίγαντες φούρνου

4/4/2022

Υλικά

500 γρ. γίγαντες
1 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι νερό
2 κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
1 κλωνάρι σέλερι
700 γρ. φρέσκες ντομάτες
2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
1/2 ματσάκι μαϊντανός
αλάτι και πιπέρι (για γεύση)

Εκτέλεση

Αρχικά, από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζεις τους γίγαντες σε νερό με μαγειρική σόδα.

Την επόμενη ημέρα, τοποθετείς τους γίγαντες σε μία κατσαρόλα με άφθονο νερό για 30 λεπτά.

Παράλληλα, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.

Σε ένα τηγάνι, ζεσταίνεις  το μισό λάδι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζεις το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο και το σκόρδο. Προσθέτεις τη ζάχαρη, τις ντομάτες, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο και μαγειρεύεις για 10 λεπτά ακόμη.

Μόλις ετοιμαστεί η σάλτσα, ρίχνεις τους βρασμένους γίγαντες σε ένα ταψί και ανακατεύεις ομοιόμορφα με τη σάλτσα.

Στο ταψί, προσθέτεις το υπόλοιπο λάδι και ένα φλιτζάνι νερό και ψήνεις για 40 – 45 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.

Μοιράζεις σε μπολάκια και απολαμβάνεις.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

Η έκθεση στον καπνό πριν από τη γέννηση αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2

xristiana

To 8ο TAF – Φεστιβάλ Animation 2022 στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης

xristiana

Ποδηλατώντας με ασφάλεια

xristiana