ΚεντρικήΜαγειρική

Αρωματικό κέικ μήλου

3/4/2022

Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου και κομμένο σε κύβους
  • 2/3 φλ. τσαγιού άχνη ή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. τσαγιού sour creme
  • 3 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 1 κ. σ. ανάμεικτο μπαχαρικό
  • 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

Βήμα 2
Βάλτε τις φέτες μήλου σε ένα μπολ και προσθέστε την καστανή ζάχαρη και το ανάμεικτο μπαχαρικό και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 3
Χτυπήστε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Εάν δεν έχετε μίξερ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικό μίξερ χειρός. Προσθέστε τη βανίλια και τα χτυπημένα αβγά σταδιακά.

Βήμα 4
Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε την κρέμα. Ρίξτε το μείγμα στο μίξερ σιγά σιγά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Βήμα 5
Ρίξτε το μείγμα του κέικ στην προετοιμασμένη φόρμα και στη συνέχεια τοποθετήστε τις φέτες μήλου από πάνω. Μπορείτε να τακτοποιήσετε τις φέτες έτσι ώστε να βγαίνουν κυκλικά.

Βήμα 6
Ψήστε στο φούρνο για μία ώρα, μέχρι να φουσκώσει το κέικ και να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά τα μήλα.

Βήμα 7
Βγάλτε το κέικ από το φούρνο αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον μισή ώρα.

Βήμα 8
Σερβίρετε μεγάλες φέτες με κρέμα ή παγωτό.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Οι μύθοι για το «υγιεινό» μαύρισμα επιμένουν στην Ευρώπη

xristiana

Φυσικό lifting στο σπίτι! Το TikTok μας δείχνει όλα τα βήματα

xristiana

Bazaar Με Μοναδικές Ιδέες Για Τα Δώρα Των Γιορτών Στη Χριστουγεννιάτικη Έκθεση Ηρακλειωτών Καλλιτεχνών

xristiana