3/3/2022
Υλικά:
500 γρ. νιόκι πατάτας
15 γρ. φρέσκο βασιλικό
30 γρ. baby σπανάκι
1 κουτ. της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
2-3 κουτ. της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Χυμός ενός λεμονιού
Εκτέλεση:
Σε ένα μπλέντερ, χτυπάς το βασιλικό, το σπανάκι, την παρμεζάνα, το αλάτι και το μισό ελαιόλαδο και τα χτυπάς καλά. Προσθέτεις ελαιόλαδο μέχρι το πέστο σου να “δέσει”. Προσθέτεις το χυμό λεμονιού και το αλάτι και ομογενοποιείς.
Σε μία κατσαρόλα με λίγο αλατισμένο νερό, βράζεις το νιόκι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Θα καταλάβεις ότι είναι έτοιμα όταν αρχίσουν να επιπλέουν στην επιφάνεια της κατσαρόλας.
Αναμειγνύεις σάλτσα και νιόκι και μοιράζεις σε μερίδες.