ΚεντρικήΟμορφιά

Face time: Οι 10 κανόνες περιποίησης που πρέπει να ακολουθήσετε την Άνοιξη!

19/3/2022

Μπορεί να περιμένετε μερικές εβδομάδες ακόμη για να χαρείτε την Άνοιξη -είναι εδώ αλλά ο καιρός δεν μας έχει κάνει ακόμα το χατίρι- αλλά δεν είναι ποτέ νωρίς για να αποκτήσετε νέες συνήθειες όσο αφορά στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης.

Κρύος αέρας και υγρασία είναι παρελθόν και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αντικαταστήσετε κάποιες φόρμουλες.

Υπάρχουν 10 συνήθειες λοιπόν που οι δερματολόγοι επιμένουν ότι πρέπει να αποκτήσετε:

Η ενυδατική σας κρέμα πρέπει να έχει πιο ελαφριά υφή και να περιέχει στη σύνθεση της έλαια. Η ξηρότητα απομακρύνεται από την επιδερμίδα οπότε κρατάτε τις πιο πλούσιες κρέμες ενυδάτωσης για τον επόμενο χειμώνα.

Επιλέξτε τις σωστές συνθέσεις. Ένα ενυδατικό σπρέι με βιταμίνη Ε στη σύνθεση του είναι ότι καλύτερο αφού εκτός από τέλεια αίσθηση δροσιάς χαρίζει έξτρα υγρασία στην επιδερμίδα.

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας. Αυτό ισχύει για όλη τη διάρκεια του χρόνου αλλά τώρα πια επιβάλλεται. Επιλέξτε το αγαπημένο σας και απλώστε το κάθε πρωί.

Η σωστή διατροφή είναι το παν. Στο καθημερινό σας μενού πρέπει να συμπεριλαμβάνονται ξηροί καρποί αλλά και τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά όπως είναι το αβοκάντο που χαρίζουν λάμψη στην επιδερμίδα.

Οι ματ υφές είναι ότι καλύτερο για την άνοιξη. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα προϊόντα μακιγιάζ αλλά και στις φόρμουλες περιποίησης όπως είναι για παράδειγμα το αντηλιακό σας.

Χρησιμοποιείστε τα κατάλληλα προϊόντα νύχτας. Μια κρέμα ενυδάτωσης με πλούσια υφή είναι ότι καλύτερο. Αν περιέχει και ρετιονοειδή είναι ιδανική.

Προσπαθήστε να καταλάβετε τις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Αν για παράδειγμα συνεχίζει να παρουσιάζει σημάδια ξηρότητας σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε προϊόντα καθαρισμού με οξέα και ρετινόλη.

Η σωστή περιποίηση είναι προσωπική υπόθεση. Για να αποκτήσει η επιδερμίδα σας τέλεια όψη πρέπει να χρησιμοποιείτε φόρμουλες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ανάλογα με την αλλαγή της εποχής αλλά και της ηλικίας. Είναι σημαντικό λοιπόν να αλλάζετε την καθημερινή ρουτίνα ακολουθώντας τα σημάδια.

Απολέπιση τώρα. Με διαφορετικό προϊόν φυσικά. Το χειμώνα οι συνθήκες είναι διαφορετικές. Την άνοιξη θα χρειαστείτε ένα απαλό scrub με γλυκολικό οξύ που θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα αλλά και τη θαμπάδα.

Παρακολουθείστε την επιδερμίδα για τυχόν αλλαγές. Αν παρατηρήσετε σημάδια ακμής ή υπερβολική ξηρότητα καλό είναι να επισκεφτείτε δερματολόγο ή facialist.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τα τρόφιμα και ποτά που κρύβουν πρόσθετη ζάχαρη και καταναλώνεις καθημερινά χωρίς να το ξέρεις

xristiana

56η Ετήσια Θεραπευτική Ενημέρωση 2023

xristiana

2ο Διεπιστημονικό Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Για Τον Σακχαρώδη Διαβήτη

xristiana