ΚεντρικήΠεριβάλλον

Conscious Planet-Save Soil: Ένα επείγον, παγκόσμιο κίνημα για αποφυγή της επικείμενης κρίσης

11/3/2022

Σύμφωνα με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την Καταπολέμηση της Απερήμωσης (UNCCD), περισσότερο από το 90% του εδάφους της Γης ενδέχεται να υποβαθμιστεί μέχρι το 2050, οδηγώντας σε καταστροφικές κρίσεις παγκοσμίως, όπως ελλείψεις σε τρόφιμα και νερό, ξηρασίες και λιμούς, ακραίες κλιματικές αλλαγές, μαζικές μεταναστεύσεις και πρωτοφανή ποσοστά αφανισμού ειδών.

Σε μια επείγουσα απόπειρα να αναστραφεί και να ανακοπεί η υποβάθμιση του εδάφους, ο Sadhguru, γιόγκι, οραματιστής, και ένας από τους πλέον σεβαστούς σύγχρονους πνευματικούς ηγέτες στον κόσμο, θα κάνει την έναρξη του κινήματος Conscious Planet (Συνειδητός Πλανήτης) για την διάσωση του εδάφους τον Μάρτιο αυτού του έτους.

Το κίνημα Save Soil αποσκοπεί να παρακινήσει και να επιδείξει την στήριξη πολιτών από όλα τα έθνη, και να ενθαρρύνει κυβερνήσεις να εισάγουν πολιτικές για δράσεις που αφορούν την αναζωογόνηση του εδάφους και να ανακόψουν την περαιτέρω υποβάθμιση του. Για να πραγματοποιηθεί αυτό, το κίνημα θα στοχεύσει να διαδοθεί σε 3.5 δισ. ανθρώπους – το 60% του παγκόσμιου εκλογικού σώματος.

Το κίνημα Save Soil υποστηρίζεται από διάφορους παγκόσμιους φορείς και υπηρεσίες, όπως το UNCCD και το World Food Programme (Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης). Υποστηρίζεται επίσης από παγκόσμιους ηγέτες όπως η διάσημη οικολόγος Dr. Jane Goodall και η Αυτού Αγιότητα Δαλάι Λάμα. Το κίνημα υποστηρίζεται από επικεφαλής εταιρικών οίκων όπως ο Marc Benioff (Salesforce) καθώς και από πνευματικούς ηγέτες και διάσημες προσωπικότητες όπως οι Deepak Chopra, Omar Sy, Victoria Azarenka, Tony Robbins, Maluma, will.i.am και Sza. Το κίνημα Save Soil θα συνεργαστεί με παγκόσμιους ηγέτες, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κορυφαίους ειδικούς σε 193 χώρες του κόσμου, ώστε να μεταδοθεί η αναγκαιότητα μιας συντονισμένης προσπάθειας για να Σώσουμε το Χώμα.

Ξεκινώντας ένα μοναχικό ταξίδι 30.000 χιλιομέτρων με μοτοσυκλέτα, διασχίζοντας το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, ο Sadhguru θα επισκεφθεί 26 από αυτά τα 193 έθνη κατά τη διάρκεια των 100 ημερών του ταξιδιού του. Ξεκινώντας από το Λονδίνο στις 21 Μαρτίου, το ταξίδι του θα καταλήξει στη νότια Ινδία, όπου ο Sadhguru έχει ήδη ξεκινήσει το φιλόδοξο εγχείρημα Cauvery Calling. Το Cauvery Calling στοχεύει στη φύτευση 2,42 δισεκατομμύρια δέντρων σε ιδιωτικές γεωργικές εκτάσεις στη λεκάνη απορροής του ποταμού Cauvery (Κάβερι), προκειμένου να αποκατασταθεί ο ποταμός που έχει υποστεί σοβαρή εξάντληση και να αναζωογονηθεί το έδαφος. Μέχρι στιγμής, οι εθελοντές του Cauvery Calling έχουν βοηθήσει 125.000 αγρότες να φυτέψουν 62 εκατομμύρια δέντρα για να αναζωογονήσουν το έδαφος και τον ποταμό Cauvery.

Κατά τη διάρκεια του 100-ήμερου ταξιδιού του, ο Sadhguru θα μιλήσει επίσης στη 15η σύνοδο του UNCCD της Διάσκεψης των Μερών (COP15) στην Ακτή Ελεφαντοστού για το μέλλον της διαχείρισης της γης. Θα απευθυνθεί στη διεθνή κοινότητα επιχειρηματικών, πολιτικών και κοινωνικών ηγετών στην κορυφαία παγκόσμια πλατφόρμα συνεργασίας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) στο Νταβός, για να τους παροτρύνει να συμμετάσχουν στην παγκόσμια προσπάθεια Save Soil. Αμφότερες οι εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για τον Μάιο.

Το Conscious Planet – Save Soil είναι ένα παγκόσμιο κίνημα πολιτών που ενθαρρύνει να αναλάβουμε δράση συνειδητά για τη διάσωση του εδάφους και του πλανήτη μας. Αυτό είναι πάνω από όλα, ένα κίνημα των ανθρώπων.

Ο στόχος είναι να  ενεργοποιήσουμε την υποστήριξη περισσότερων από 3,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων (πάνω από το 60% του παγκόσμιου εκλογικού σώματος) για να κάνουμε τα περιβαλλοντικά ζητήματα προτεραιότητα των προεκλογικών εκστρατειών όλων των κυβερνήσεων του πλανήτη. Παγκόσμιοι ηγέτες, influencers, καλλιτέχνες, ειδικοί επιστήμονες, αγρότες, θρησκευτικοί ηγέτες, ΜΚΟ κ.ά. έχουν δεσμευτεί να στηρίξουν αυτή την ανανέωση σχέσεων της ανθρωπότητας με την οικολογία.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τουρνουά Χάντμπολ Ολυμπιακής Εκεχειρίας στον Δήμο Ιλίου

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 11/3

xristiana

“Γλυκές Μέρες” Από Τον ΣΥ.Φ.ΑΜΕΑ

xristiana