ΚεντρικήΚοινωνικά

4 τρόποι για να «ξεκολλήσετε» τους εφήβους από την τεχνολογία

26/3/2022

Σήμερα, και ειδικά με όσα συμβαίνουν εξαιτίας της πανδημίας, οι έφηβοι καταλήγουν να περνούν αμέτρητες ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή τους ή στο κινητό τους. Και αυτό δεν είναι ιδανικό για την ανάπτυξή τους ή για τις συνήθειες που θα καθορίσουν την ενήλικη ζωή τους.

Το θέμα είναι τι μπορείτε εσείς να κάνετε για να τους απομακρύνετε λίγο από τις οθόνες. Ας το δούμε.

  1. Δώστε το καλό παράδειγμα

Είναι προφανές ότι αν θέλετε τα έφηβα παιδιά σας να κάνουν κάτι, θα πρέπει να αποτελέσετε παράδειγμα για εκείνα και όχι να τα διατάξετε. Αν έχετε θέσει ως κανόνα ότι κατά τη διάρκεια του φαγητού οι έφηβοι δεν πρέπει να ανοίγουν τα social media στα κινητά τους, ο κανόνας πρέπει να ισχύει και για εσάς. Διαφορετικά είναι λογικό να νιώσουν αδικημένοι ή να μην κατανοήσουν το όριο που έχετε θέσει.

  • Προτρέψτε τους να κάνουν ένα άθλημα

Ο αθλητισμός έχει αμέτρητα οφέλη για τους εφήβους. Τους διδάσκει επιμονή και συνέπεια, πέρα από τα εμφανή θετικά αποτελέσματα για την υγεία τους. Προτρέψτε τους, λοιπόν, να κάνουν ένα άθλημα που τους αρέσει, ώστε να βγουν από το σπίτι και να γνωρίσουν και περισσότερους συνομηλίκους τους. Βέβαια, επειδή δεν είναι όλοι οι έφηβοι αθλητικοί τύποι, δοκιμάστε και το παρακάτω…

  1. Βοηθήστε τους να θυμηθούν όσα τους άρεσαν παλιά

Βοηθήστε τους εφήβους να θυμηθούν τα πράγματα που τους άρεσαν να κάνουν όταν ήταν πιο μικροί. Μήπως ζωγράφιζαν πολύ; Ή μήπως είχαν αρχίσει να παίζουν κάποιο μουσικό όργανο; Ίσως οι παλιές συνήθειες να αποτελέσουν καλή βάση για να βρουν τα χόμπι που θα τους απομακρύνουν από τις οθόνες.

  • Εξηγήστε τους ότι το να κάνουν πολλά πράγματα μαζί δεν είναι καλή ιδέα

Οι έφηβοι – και καμιά φορά και οι ενήλικες – νιώθουν ότι μπορούν πολύ εύκολα να κάνουν πολλά πράγματα μαζί. Μπορεί να κάνουν τα μαθήματά τους και παράλληλα να στέλνουν μηνύματα με το κινητό, να παρακολουθούν τηλεόραση ή βίντεο στον υπολογιστή κ.τ.λ. Αλλά είναι προφανές ότι αυτός δεν είναι καλός τρόπος για να συγκεντρωθούν και να κάνουν όσα πρέπει. Οπότε πρέπει να τους εξηγήσετε ότι δεν είναι καλή ιδέα να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα.

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσετε ρουτίνες. Τα παιδιά χρειάζονται δομή και πρέπει να μπορούν να δώσουν προτεραιότητα στα μαθήματά τους για το σχολείο.

Στο παραπάνω μπορεί να σας βοηθήσει και το φροντιστήριο, καθώς προσφέρει ένα δομημένο περιβάλλον για να μελετήσουν οι έφηβοι αποτελεσματικά.

Στα Φροντιστήρια ΕνΤάξη θα βρουν ακριβώς όσα χρειάζονται για να προοδεύσουν. Το άριστα καταρτισμένο προσωπικό είναι εκεί για να τους βοηθήσει όσο χρειάζεται, να καλύψει κενά και γενικότερα να συμβάλει στην εξέλιξή τους. Αν αναζητάτε φροντιστήριο στο Ίλιον, σίγουρα αξίζει να σκεφτείτε τα Φροντιστήρια ΕνΤάξη.

Related posts

22/10: Ερμής στον Σκορπιό έως 9/11 – Αναλυτικές προβλέψεις για κάθε ζώδιο

xristiana

Ημέρα Καριέρας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην πόλη των Τρικάλων

xristiana

Newsletter: Όλες οι ειδήσεις που πρέπει να ξέρεις μέχρι τώρα 6/1

xristiana