ΚεντρικήΠεριβάλλον

Στα λευκά η ορεινή Ξάνθη – Παραμυθένιες εικόνες (φώτο)

6/3/2022

Στα λευκά «ντύθηκε» την Κυριακή της Αποκριάς η ορεινή Ξάνθη με την ισχυρή χιονόπτωση που έκανε την εμφάνισή της σε αρκετούς οικισμούς να σκεπάζει κυριολεκτικά τα πάντα στο πέρασμά της.
Παρά το πυκνό χιόνι που σκέπασε δρόμους, σκεπές σπιτιών και οχημάτων, δεν παρατηρήθηκαν σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων ενώ ο μεγαλύτερος όγκος χιονιού έπεσε σε περιοχές όπως το Δασικό Χωριό, ο Λειβαδίτης, ο Κένταυρος, η Πάχνη και η Γλαύκη.

Οι εικόνες που καταγράφει το XanthiNea.gr από την περιοχή σίγουρα δεν θυμίζουν σε τίποτα Άνοιξη, αλλά είναι συνηθισμένες για αυτή την εποχή, μίας και παραδοσιακά ο Μάρτιος είναι ιδιαίτερα ασταθής καιρικά στην Ξάνθη.

Το πυκνό χιόνι ωστόσο που σκέπασε βουνοπλαγιές και δάση δημιούργησε ένα άκρως παραμυθένιο σκηνικό. Στον Κένταυρο μάλιστα κάτοικοι έφτιαξαν έναν χιονάνθρωπο πάνω στον οποίο τοποθέτησαν το μήνυμα «Όχι στον πόλεμο», με αφορμή φυσικά τα όσα εκτυλίσσονται στην Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή μέσα στην πόλη ήδη από το βράδυ του Σαββάτου ξεκίνησε η βροχόπτωση, η οποία συνεχίστηκε αδιάκοπα και την Κυριακή. Υπενθυμίζεται ότι η Καρναβαλική παρέλαση που είθισται να πραγματοποιείται την Κυριακή της Αποκριάς ακυρώθηκε και φέτος [για τρίτη συνεχή χρονιά], ωστόσο το απόγευμα του Σαββάτου πλήθος κόσμου ξεχύθηκε στους δρόμους της πόλης, φορώντας αποκριάτικες στολές και διασκεδάζοντας μέχρι εξαντλήσεως.

Πηγή: xanthinea.gr

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφιών: http://www.thestival.gr

Related posts

Παιδικές Κατασκηνώσεις Δ. Αθηναίων: Πώς Να Υποβάλετε Αίτηση, Πότε Λήγει Η Προθεσμία

xristiana

Υλοποίηση Δράσης Ενημέρωσης Στο Πλαίσιο Του Έργου ΔικαίωμΑ

xristiana

Παγκόσμια Ημέρα Για Την Εξάλειψη Της Βίας Κατά Των Γυναικών

xristiana