ΚεντρικήΠεριβάλλον

Ξεκινά τον Απρίλιο ο καθαρισμός του Σέιχ Σου ενόψει καλοκαιριού

22/3/2022

Ξεκινά τον Απρίλιο ο καθαρισμός του Σέιχ Σου ενόψει του καλοκαιριού.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να καθαριστούν από καύσιμη ύλη 3.400 στρέμματα στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης.

Ακόμα, θα καθαριστούν πανελλαδικά σχεδόν 50.000 στρέμματα και θα γίνει συντήρηση 2.500 χιλιομέτρων αντιπυρικών ζωνών σε όλη την Ελλάδα.

Τα παραπάνω τονίστηκαν στο περιθώριο σύσκεψης του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη και του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Αμυρά, στη Θεσσαλονίκη με στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στελέχη της Δασικής Υπηρεσίας για τον συντονισμό και την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε θέματα δασοπυροπροστασίας – δασοπυρόσβεσης.

«Ξεκινάμε μια περιοδεία σε όλη την Ελλάδα έτσι ώστε να αυξήσουμε την συνεργασία και τις συνέργειες μεταξύ του Πυροσβεστικού Σώματος και των Δασικών Υπηρεσιών. Πρέπει να ομολογήσουμε ότι υπήρξε μια περίοδος που οι δύο αυτές υπηρεσίες του κράτους δεν ήταν σε τόσο αρμονική συνεργασία όσο θα έπρεπε, αλλά οι δύο νέες ηγεσίες του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος αποφασίσαμε ότι αυτή η συνεργασία θα πρέπει όσο το δυνατόν γρηγορότερα να επιταχυνθεί και να γίνει πιο αποτελεσματική όχι μόνο την ώρα που θα επιδιώξουμε μια πυρκαγιά αλλά και πριν και μετά», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Στυλιανίδης.

«Είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, η οποία άργησε 24 ολόκληρα χρόνια. Τόσα χρόνια πέρασαν από τότε που η δασική υπηρεσία είχε ενεργό ρόλο στην πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών. Πρέπει να συνεργαστούμε έτσι ώστε οι δασικές υπηρεσίες και η Πυροσβεστική να αποκτήσουν ενιαία πρωτόκολλα για το πώς πρέπει να χειρίζονται μία κατάσταση πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την φωτιά», σημείωσε από την πλευρά του ο Γιώργος Αμυράς επισημαίνοντας ότι η πρόληψη είναι το κλειδί σε μία περίοδο κλιματικής κρίσης.

Τους υπουργούς συνοδεύουν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, καθώς και ο γενικός διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, Ευάγγελος Γκουντούφας.

Η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα είναι οι δύο πρώτοι σταθμοί από μια σειρά επισκέψεων που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα για την καλύτερη προετοιμασία του μηχανισμού ενόψει αντιπυρικής περιόδου.

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youtube.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ούριος άνεμος για την αιολική ενέργεια – 4.534 MW η ισχύς στην Ελλάδα

xristiana

Διαδικτυακή Ομιλία «Άγχος Και Φόβος Στην Παιδική Ηλικία»

xristiana

“Μια Αγκαλιά Για Τα Παιδιά” Από Τον Σύλλογο Γυναικών “ΙΡΙΔΑ”

xristiana