ΚεντρικήΠεριβάλλον

Καστοριά: Αρσενικός κύκνος ακόμα περιμένει το ταίρι του που έχει πεθάνει

1/3/2022

Το Κέντρο Περίθαλψης τον μετέφερε στη λίμνη Παμβώτιδα.

Για περίπου μία εβδομάδα ο αρσενικός κύκνος περίμενε το ταίρι του, που όμως είχε πεθάνει τραυματισμένο, έξω από το κτήριο του Κέντρου Περίθαλψης στην Καστοριά. Οι υπεύθυνοι αναγκάστηκαν τελικά να τον μεταφέρουν στη λίμνη Παμβώτιδα για να ανακτήσει τη διάθεσή του για ζωή.

«Δεν έμπαινε καν στο νερό, στη λίμνη Καστοριάς, και κινδύνευε καθημερινά και από τα αδέσποτα σκυλιά αλλά και από τα διερχόμενα αυτοκίνητα», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος από το Κέντρο Περίθαλψης, τονίζοντας ότι κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη άμεσης μεταφοράς του σε άλλη λίμνη.

Έτσι, από χθες το πρωί ο κύκνος κολυμπάει στα νερά της Παμβώτιδας σε μία προσπάθεια να εγκλιματιστεί και να ανακτήσει τη διάθεσή του για ζωή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Ιωαννιτών ο κύκνος μεταφέρθηκε ύστερα από συνεργασία των δύο δήμων και με τη συνδρομή εθελοντών και στελεχών των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

*Φωτογραφία από δήμο Ιωαννιτών

Related posts

Χαλκιδική: Ξεκινά σήμερα το KOUZINA 2023 – Το γαστρονομικό ταξίδι και το αφιέρωμα στον Αριστοτέλη

xristiana

“Λύσε Τη Σιωπή”: Εκδήλωση Στο Πολιτιστικό Κέντρο Της Πυλαίας Για Την Κακοποίηση Των Γυναικών Και Των Παιδιών

xristiana

Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα Δευτέρα 8 Μαΐου 2023

xristiana