ΚεντρικήΜαγειρική

Η τέλεια συνταγή για κριθαράκι με γαρίδες σοτέ

23/3/2022

Υλικά:

    1 φλ. κριθαράκι
    2 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
    1/2 κ. γλυκού αλάτι
    4 κ. σούπας ελαιόλαδο
    750 gr μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
    2 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
    2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
    1/4 κ. γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράσε τι κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σούρωσέ το και τοποθέτησέ το σε ένα μπολ.
Πρόσθεσε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και 1/4 κουταλάκι αλάτι, ανακάτεψε καλά και σκέπασέ το για να διατηρηθεί ζεστό.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά.
Πασπάλισε τις γαρίδες με το υπόλοιπο αλάτι και σοτάρισέ τες στο τηγάνι για δύο λεπτά την κάθε πλευρά.
Επανάλαβε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες γαρίδες αν δεν χωρούν στο τηγάνι.
Αφαίρεσε τις γαρίδες από το τηγάνι, πρόσθεσε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρισε το σκόρδο για μισό λεπτό.
Ρίξε ξανά τις γαρίδες στο τηγάνι, πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και το πιπέρι και σοτάρισε για ένα ακόμη λεπτό.
Ρίξε στο τηγάνι και το κριθαράκι με το μαϊντανό, ανακάτεψε καλά και σέρβιρε.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Related posts

Δήμος Πύργου: Φωταγώγηση Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία

xristiana

Ημερίδα με τίτλο «Πώς μάθαιναν οι Έλληνες γράμματα…: Παιδεία και σχολεία των Ελλήνων στα χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας»

xristiana

Δελτίο καλών ειδήσεων

xristiana