ΚεντρικήΚοινωνικά

Ημερίδα Ενημέρωσης Εκπαιδευτικών Και Γονέων Με Θέμα «Μύθοι Και Αλήθειες Για Τα Αντιβιοτικά Και Τα Εμβόλια»

30/3/2022

Ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, στο πλαίσιο της πανελλήνιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του πληθυσμού για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και των εμβολίων, διοργανώνουν ημερίδα ευαισθητοποίησης του κοινού και των εκπαιδευτικών με θέμα την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και τη σπουδαιότητα του εμβολιασμού.

Η εκστρατεία πραγματοποιείται με την συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, υπό την Αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Εξειδικευμένοι ιατροί και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας θα απαντήσουν σε ερωτήματα που απασχολούν τους πολίτες γύρω από τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, έχει δημιουργηθεί κατάλληλο βιβλίο για παιδιά με τίτλο «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη» εγκεκριμένο από Υπουργείου Παιδείας και πολλά αντίτυπα του βρίσκονται ήδη στις βιβλιοθήκες των σχολείων. Επιπλέον θα γίνει σύντομη παρουσίαση του κατάλληλα διαμορφωμένου και εγκεκριμένου παιδαγωγικό υλικού «e-bug» που χρησιμοποιείται ήδη με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί και να μεταφέρουν κατάλληλα πληροφορίες στους μαθητές τους με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας στη χρήση των αντιβιοτικών.

Η Διαδικτυακή Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022 και ώρα 17.00 – 18:30, με τη συμμετοχή στελεχών του Δήμου μας και όμορων Δήμων.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης της Ημερίδας, και σχετικό ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό μπορούν να εγγραφούν αποστέλλοντας τα στοιχεία τους στο email:

tkmdmt21@gmail.com

σημειώνοντας όνομα, ιδιότητα – φορέα και email.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Μπορείτε επίσης να  συνδεθείτε   στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_yNCUII2LS8StgJBRFKKGRA

Πηγή: https://www.otavoice.gr

Related posts

Αλκοόλ: Μείωση της κατάχρησης με χάπι για την… ψωρίαση

xristiana

Το πρώτο βιβλίο του 2024 για τη Λέσχη Ανάγνωσης #StoRafi

xristiana

Το νέο πλαίσιο για τιμές και επιδοτήσεις στην ενέργεια – Μειώθηκε κατά 50% το ρεύμα στο Χρηματιστήριο Ενέργειας

xristiana