ΚεντρικήΜαγειρική

Ζυμαρικά με τόνο και κάπαρη

4/3/2022

Υλικά

  • 150 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κ. γλ. αποξηραμένα ιταλικά βότανα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. γλ. σπόρους μάραθου
  • 1/3 φλ. τσαγιού κάπαρη σε ξύδι, στραγγισμένη
  • 1/2 κ. γλ. νιφάδες τσίλι
  • 300 γρ. τόνο σε λάδι
  • Ξύσμα και χυμό από 1 1/2 λεμόνι, ή περισσότερο για γεύση
  • 300 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2
Ζεστάνετε το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 3
Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά και τα αποξηραμένα βότανα και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 4- 5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν.

Βήμα 4
Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε το στην άκρη. Σκουπίστε το τηγάνι και επιστρέψτε το σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 5
Προσθέστε τα υπόλοιπα 75ml λάδι και στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και τους σπόρους μάραθου.

Βήμα 6
Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το αρωματικό και το σκόρδο.

Βήμα 7
Προσθέστε την κάπαρη, τις νιφάδες τσίλι, τον τόνο και το λάδι του, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε για 1 λεπτό για να ζεσταθεί.

Βήμα 8
Ανακατέψτε τα ζυμαρικά μέσα στη σάλτσα και αλατοπιπερώστε κατά βούληση.

Βήμα 9
Σερβίρετε και γαρνίρετε με την τραγανή φρυγανιά.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Εθελοντική Αιμοδοσία Στο 1ο Γυμνάσιο Βύρωνα

xristiana

Στα «μπλε» το Δημαρχείο Κιλκίς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής

xristiana

Οικολογικό σοκ, δύο εκατομμύρια είδη χλωρίδας και πανίδας κινδυνεύουν με εξαφάνιση

xristiana