ΚεντρικήΚοινωνικά

Ενημερωτική Δράση Για Τον Ρόλο Της Οικογένειας Στην Πρόληψη Των Εξαρτήσεων

21/3/2022

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022 στο 2ο Γυμνάσιο Μεταμόρφωσης (Παναθηναίων και Ηλείας) το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Σχολείων του Δήμου Μεταμόρφωσης διοργανώνουν δίωρη ενημερωτική εισήγηση με θέμα «Ο ρόλος της oικογένειας στην πρόληψη των εξαρτήσεων», ανοιχτή σε γονείς και κηδεμόνες μαθητών των σχολείων της περιοχής.

Η ενημερωτική δράση θα ξεκινήσει στις 17:00, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον τηλεφωνικό αριθμό 213 2012988 έως και τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, από τις 09:00 έως τις 15:00.

Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη των εξαρτήσεων και στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών και εφήβων είναι καθοριστικός, καθώς η οικογένεια μπορεί να λειτουργήσει ως ένας πολύ ισχυρός προστατευτικός παράγοντας όσον αφορά στην πρόληψη.

Στο πλαίσιο αυτό προσκλήθηκε η εξειδικευμένη Μονάδα του Τομέα Πρόληψης του ΚΕΘΕΑ να παρουσιάσει ενημερωτική ομιλία πάνω στο θέμα αυτό.

Εισηγήτρια της ομιλίας είναι η Ελευθερία Αλαμπάνου, κοινωνιολόγος, MSc στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας, επιστημονικά υπεύθυνη της Μονάδας Πρόληψης ΙΚΑΡΟΣ – ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΕΘΕΑ.

Πηγή: https://enypografa.gr

Related posts

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: “ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΠΗΡΙΑ-ΕΚΚΛΗΣΙΑ”

xristiana

Εκδήλωση με θέμα: “Παιδί και Διαδίκτυο: safe surf”

xristiana

Το 3o Thessaloniki Tango Party Στηρίζει Τη Συζωή

xristiana