ΚεντρικήΚοινωνικά

Δωρεάν πρόγραμμα επιμόρφωσης “Women Back to Work”

9/3/2022

Το Women Back to Work είναι ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς και απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες, που στοχεύουν να επιστρέψουν δυναμικά στην αγορά εργασίας. Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει στις συμμετέχουσες μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που θα τις υποστηρίξει στην πραγματοποίηση των στόχων τους.

Το πρόγραμμα θα διεξαχθεί διαδικτυακά, εξ αποστάσεως. Οι συμμετέχουσες, θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα από όπου κι αν βρίσκεστε. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι σταθερός υπολογιστής/laptop/tablet/smartphone και σταθερή σύνδεση δικτύου, προκειμένου να συμμετέχετε στην εξ αποστάσεως Επιμόρφωση, καθώς και στη ∆ικτύωση & Mentoring.

Το πρόγραμμα αποτελείται από δύο σκέλη:

  1. Επιμόρφωση (training) συνολικής διάρκειας 48 ωρών σε 5 ενότητες, που έχουν διαμορφωθεί από την ομάδα του Κέντρου Επιχειρηματικότητας (Entrepreneurship Hub) του Alba Graduate Business School.
  2. ∆ικτύωση & Mentoring, ειδικά σχεδιασμένο για τις συμμετέχουσες από την ομάδα των 100mentors. Για αυτό το σκέλος θα πρέπει να αφιερώνονται συνολικά 20-40 λεπτά την εβδομάδα, από κάθε συμμετέχουσα.

Το πρόγραμμα Women Back to Work δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Τράπεζας Πειραιώς και υλοποιείται από τους 100mentors. Για το σκέλος της Δικτύωσης & Mentoring, οι 100mentors προσφέρουν την τεχνογνωσία και την τεχνολογία τους επιλέγοντας έμπειρους μέντορες που εκπροσωπούν κορυφαίες επιχειρήσεις και για το σκέλος της Eπιμόρφωσης (training) συνεργάζονται με το Alba Graduate Business School. Οι διδάσκοντες του ALBA προέρχονται από επιλεγμένα εκπαιδευτικά προγράμματα με σκοπό την υποστήριξη της γυναικείας ενδυνάμωσης.

Απευθύνεται: 

  • Γυναίκες, ηλικίας άνω των 18, από όλη την Ελλάδα, που έχουν ως στόχο την ένταξή τους στην αγορά εργασίας μέσα στους επόμενους 6 μήνες.

Διάρκεια Προγράμματος: 

Το πρόγραμμα ξεκινάει στις 28 Μαρτίου 2022 και ολοκληρώνεται τον Μάιο, με διάρκεια 6 εβδομάδες για την Επιμόρφωση (training) και 4-6 εβδομάδες για τη Δικτύωση & Mentoring. Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε οι συμμετέχουσες να εμπεδώσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις δεξιότητες και τα οφέλη της δικτύωσης, π.χ. με συγκεκριμένο μέγιστο αριθμό ωρών ανά ημέρα, που τους προσφέρονται.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Υποβολή Αίτησης: 

Για να δηλώσετε συμμετοχή πρέπει να συμπληρώσετε τη συγκεκριμένη φόρμα. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 22 Μαρτίου 2022. Η αξιολόγηση συμμετοχής στο πρόγραμμα πραγματοποιείται, με την ολοκλήρωση υποβολής της αίτησης και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Μετά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής, θα ακολουθήσει η φάση των συνεντεύξεων. Θα χρειαστεί να συμμετέχετε σε μία μικρής διάρκειας συνέντευξη. ‘Έπεται η φάση της αξιολόγησης, όπου ένας εκπρόσωπός μας θα σας ενημερώσει για την εξέλιξη της αίτησής σας

Μετά τη λήξη του προγράμματος και εφόσον ολοκληρώσετε τα προαπαιτούμενα παρακολούθησης και συμμετοχής, θα έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε πιστοποίηση ανάπτυξης των soft skills σας μέσω της πλατφόρμας των 100mentors.

Περισσότερες πληροφορίες: 

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο emailwomenbacktowork@100mentors.com.

Ιστοσελίδα: https://equall.100mentors.com/womenbacktowork/

Πηγή: https://www.eduguide.gr

Related posts

Καρδιαγγειακή υγεία: Η ένταση της άσκησης που την προστατεύει

xristiana

Πώς θα ενυδατώσεις τα χείλη σου εδώ και τώρα

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana