ΚεντρικήΟμορφιά

Δαφνέλαιο: Να γιατί σας συμβουλεύουμε να το απλώνετε στα μαλλιά σας!

28/3/2022

Τα έλαια που προέρχονται από φύλλα φυτών και δέντρων χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες για ιατρικούς αλλά και αισθητικούς λόγους.

Είναι γνωστές οι ιδιότητες τους και περιέχονται πλέον στα περισσότερα προϊόντα περιποίησης αλλά και σε φάρμακα. Αυτό σημαίνει ότι επιβάλλεται να τα εισάγετε στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης.

Στο συγκεκριμένο όμως post θα αναφερθούμε στο δαφνέλαιο και τη δράση του όσο αφορά τα μαλλιά. Πρόκειται για ένα έλαιο που προέρχεται από τη δάφνη όπως μαρτυρά και το όνομα του και είναι γνωστό για τις επουλωτικές, καταπραϋντικές και αντισηπτικές ιδιότητες του.

Χρησιμοποιείται μεν σε φόρμουλες κατάλληλες για την επιδερμίδα αλλά τα τελευταία χρόνια έγινε γνωστό ότι κάνει θαύματα και στα μαλλιά.

Και πιο συγκεκριμένα:

Χαρίζει έξτρα λάμψη: Απλώστε το πριν από το λούσιμο στο τριχωτό της κεφαλής και στη συνέχεια σε όλη την επιφάνεια των μαλλιών. Η τρίχα θα αποκτήσει απίστευτη λάμψη που διαρκεί για μέρες.

Δυναμωτικό: Το δαφνέλαιο περιέχει βιταμίνες Α και Ε καθώς επίσης και λιπαρά οξέα. Συστατικά που χαρίζουν δύναμη στην τρίχα. Προστατεύει το τριχωτό της κεφαλής (άλλωστε όλα από εκεί ξεκινούν) και παράλληλα ενισχύει τη δομή της. Μπορείτε να το χρησιμοποιείτε 1-2 φορές την εβδομάδα ειδικά αν έχετε παρατηρήσει ότι έχετε ελαφριά τριχόπτωση.

Σταματά την τριχόπτωση: Το δαφνέλαιο παράλληλα είναι κατάλληλο και για όσες από εσάς έχετε τριχόπτωση που σας φοβίζει. Καλό είναι σε αυτή την περίπτωση να το αναμείξετε και με άλλα αιθέρια έλαια όπως είναι για παράδειγμα το έλαιο λεβάντας ή δεντρολίβανου. Η ένωση των ελαίων δημιουργεί μια δυνατή σύνθεση που θα χαρίσει στα μαλλιά σας έξτρα δύναμη. Κάνετε μασάζ με το μείγμα στις ρίζες κάθε βράδυ.

Μειώνει τη φθορά: Αν ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας με τεχνικές εργασίες και συχνό styling τότε το δαφνέλαιο θα σας σώσει αφού προσφέρει ενυδάτωση και επανορθώνει την ψαλίδα και τις σπασμένες άκρες. Αρκεί να απλώνετε μικρή ποσότητα στα σημεία που έχουν επιβαρυνθεί.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ανακαλύφθηκε δηλητηριώδης μέδουσα με 24 μάτια – Άναυδοι οι επιστήμονες με το απόκοσμο πλάσμα

xristiana

Αυτή η απόχρωση ταιριάζει στα μαλλιά σου αν έχεις πράσινα μάτια

xristiana

«Κάτοικοι Πόλης» από το Τμήμα Θεάτρου του ΑΠΘ

xristiana