ΚεντρικήΚοινωνικά

Ανοιχτή Πεζοπορία Πικ-Νικ Και Παιχνίδι Σε Μονοπάτια Του Σέιχ Σου

28/3/2022

Η Περιβαλλοντική Ομάδα ΑΠΘ διοργανώνει πεζοπορία σε συνδυασμό με πι-νικ και παιχνίδια, το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου.

Σημείο συγκέντρωσης:
Τερματικός σταθμός αστικών λεωφορείων 15 και 16 στις 40 Εκκλησιές από τις 11:30 ως 12:00.

Βασική διαδρομή:
Η βασική διαδρομή, συνολικού μήκους που θα κάνουμε είναι περίπου 6χλμ. , δεν έχει τεχνικές δυσκολίες και συνεπώς δεν απαιτεί ορειβατική εμπειρία. Θα χρησιμοποιήσουμε καλής ποιότητας μονοπάτια και χωματόδρομους. Θα ξεκινήσουμε από την είσοδο στο δάσος πάνω από τις Σαράντα Εκκλησιές και θα φτάσουμε σε 3χλμ στα γήπεδα – παιδική χαρά Κρυονερίου, όπου θα σταματήσουμε για πικ- νικ με φαγητό, να παίξουμε ομαδικά παιχνίδια και να μαζέψουμε τυχόν σκουπίδια!

Φορέστε τα αθλητικά σας ρούχα και παπούτσια, φέρτε φαγητό για πικ &νικ, ελάτε να γνωριστούμε και να παίξουμε όλα μαζί ομαδικά παιχνίδια !

Συνέχεια Διαδρομής:

Αν συγκεντρωθούμε αρκετά άτομα που θέλουν να συνεχίσουν την πεζοπορία, θα χωριστούμε σε δύο ομάδες, στην πρώτη όσα άτομα θα θέλουν να γυρίσουν πίσω, ακολουθώντας την ίδια πορεία για την επιστροφή και καταλήγοντας στο αρχικό σημείο συνάντησης. Όποια άτομα θέλουν να συνεχίσουν το μονοπάτι της πεζοπορίας, θα συνεχίσουν στη δεύτερη ομάδα που θα φτάσει ως την γέφυρα Περαιβού ( βόρεια Άνω Τούμπας/Πυλαίας) , οπότε η συνολική διαδρομή για τη δεύτερη ομάδα θα είναι περίπου 6 χλμ.

Από εκεί όσα θα χρησιμοποιήσουν αστικά λεωφορεία για την επιστροφή τους, προτείνεται να πάρουμε από τις κοντινές στάσεις που έχει το 14 (Άνω Τούμπα – Σταθμός).
Ελάχιστο ύψος: 56μ
Μέγιστο ύψος : 294μ

  • Απαραίτητα για την πεζοπορία:
  • Αθλητικά παπούτσια, κατάλληλα ρούχα νερό και φαγητό
  • Ένα σακίδιο και παγούρι ή θερμός με νερό.
  • Για το πικ- νικ μπορείτε όποια θέλετε να πάρετε και κάποια ψάθα η “χαλάκι” αν διαθέτει αν και θα υπάρχουν ήδη και κάποια ξύλινα καθίσματα.
  • Μπορείτε να φέρετε το φαγητό της επιθυμίας σας, προτείνουμε βέβαια χορτοφαγικές επιλογές και φρούτα, καθώς και αποφυγή πλαστικών μιας χρήσεως.
  • Παιχνίδια όπως μπάλες για ομαδικά παιχνίδια.
    *Μπορεί να χρειαστεί να μαζέψουμε τυχόν σκουπίδια πεταμένα κάτω.

Σημείωση από τους διοργανωτές:
Η συμμετοχή του καθενός γίνεται με δική του ευθύνη. Η Περιβαλλοντική Ομάδα έχει την εποπτεία της πεζοπορίας, αλλά δε φέρει ευθύνη για τυχόν τραυματισμούς.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση γίνεται χωρίς κάποιο οικονομικό αντίτιμο προς την ομάδα.
Σε περίπτωση πρόβλεψης κακοκαιρίας η πεζοπορία θα αναβληθεί.
Παρακαλούμε να σεβαστείτε το περιβάλλον και να τηρήσετε τα μέτρα και τις προβλεπόμενες αποστάσεις.

Πηγή: https://www.thessalonikiguide.gr

Related posts

Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών Από Την ΕΟΔ Μαγνησίας

xristiana

8 αποδεδειγμένοι τρόποι για απώλεια βάρους χωρίς δίαιτα

xristiana

Δασικά αυθαίρετα: Τρίμηνη παράταση για να γίνει η τακτοποίηση

xristiana