ΚεντρικήΜαγειρική

Κοχύλια γεμιστά με σπανάκι και ρικότα

7/2/2022

Υλικά

  • 20 κοχύλια ζυμαρικών jumbo (περίπου μισό κουτί)
  • 650 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 420 γρ. τυρί ρικότα
  • 2 φλ. τσαγιού baby σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • Πράσινη σαλάτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώστε και αφήστε να κρυώσουν.

Βήμα 2
Απλώστε τη σάλτσα ντομάτας ομοιόμορφα σε ένα μεγάλο ταψί.

Βήμα 3
Σε ένα μπολ, συνδυάστε τη ρικότα, το σπανάκι, την παρμεζάνα, μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Γεμίστε το κάθε κοχύλι με τη γέμιση των τυριών και τοποθετήστε στο ταψί με τη σάλτσα ντομάτας.

Βήμα 4
Πασπαλίστε με τη μοτσαρέλα και ψήστε για περίπου 10- 12 λεπτά. Δυναμώστε τη θερμοκρασία και ψήστε μέχρι να αρχίσει να ροδίζει το τυρί, για 2- 5 λεπτά ακόμη.

Βήμα 5
Σερβίρετε με την πράσινη σαλάτα, προαιρετικά.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

4 κανόνες περιποίησης της επιδερμίδας για όσες δεν έχετε χρόνο το πρωί

xristiana

Πρόγραμμα παιδικών εξοχών και κατασκηνώσεων: Εγγραφές έως 14 Ιουνίου – Περισσότερες οι θέσεις φέτος

xristiana

Ποιες τροφές και πόσο αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου για τους άνδρες

xristiana