12/2/2022
Για τη ζύμη
200 g πάστα από χουρμάδες
160 γραμμάρια φουντούκια
100 g βρώμη
20 ml λάδι καρύδας
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα
Για το γλάσο
250 g κάσιους
75 ml λάδι καρύδας
70 g σιρόπι σφενδάμνου
50 g σκόνης κακάο
150 ml νερό
1 σκόνη βανίλιας
1 πρέζα κανέλα
75 g vegan σοκολάτα
Tριμμένη καρύδα για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Για τη ζύμη
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά για τη ζύμη μέχρι να αποκτήσουν μια παχιά σύσταση. Στη συνέχεια δουλέψτε τη ζύμη με το χέρι για να σχηματίσετε μια μπάλα. Απλώστε τη ζύμη στο κάτω μέρος ενός ταψιού και αφήστε την στο ψυγείο.
Για το γλάσο
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά εκτός από τη σοκολάτα μέχρι να γίνουν κρέμα. Λιώστε τη σοκολάτα και ενσωματώστε την σταδιακά στο προηγούμενο μείγμα και αφήστε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά. Γαρνίρετε με τριμμένη καρύδα.