27/2/2022
Υλικά:
500 γρ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
4 κουτ. της σούπας βρώμη, λιωμένη
3 κουτ. του γλυκού σκόρδο, λιωμένο
1/2 μέτριο κρεμμύδι, λιωμένο
2 κουτ. της σούπας φρέσκια ρίγανη
2 κουτ. της σούπας φρέσκος άνηθος
5 μεγάλες πατάτες, κομμένες και θρυμματισμένες
2 κτλ. της σούπας βούτυρο
1/4 του φλιτζανιού γάλα
2 κουτ. της σούπας γλυκιά μουστάρδα
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύεις όλα τα υλικά (φυσικά, έχεις ξεπαγώσει σωστά τον κιμά), εκτός από το σκόρδο και το γιαούρτι.
Φοράς, τα γαντάκια σου και αρχίζεις να πλάθεις μικρές μπαλίτσες, με ομοιόμορφο σχήμα. Μόλις τα ζυμώσεις, τα τοποθετείς σε ένα ταψί με ελαφρά ραντισμένη λαδόκολλα.
Ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Παράλληλα, τοποθετείς τις πατάτες σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό και λίγο αλάτι.
Στην αρχή, βάζεις το μάτι σε υψηλή φωτιά και όσο περνάει η ώρα, χαμηλώνεις τη θερμοκρασία. Μετά από 20 περίπου λεπτά, κλείνεις το μάτι και αφήνεις τις πατάτες μέσα στην κατσαρόλα για 1-2 λεπτά.
Αφού έχεις ανακατέψει για 3 λεπτά, ρίχνεις τη μουστάρδα και συνεχίζεις να ανακατεύεις μέχρι να γίνει ένα μαστιχωτό μείγμα.
Σερβίρεις με τα κεφτεδάκια και απολαμβάνεις.