ΚεντρικήΚοινωνικά

Ράμπες και χώροι υγιεινής για ΑμεΑ στα σχολεία του Δήμου Πετρούπολης

4/2/2022

Σε πλήρη αναμόρφωση είκοσι σχολικών μονάδων της πόλης, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προχώρησε ο Δήμος Πετρούπουλης, ώστε να τοποθετηθούν ράμπες και χώροι προσωπικής υγιεινής, που θα εξυπηρετούν μαθητές με κινητικά προβλήματα.

Η μελέτη εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και περιλαμβάνει τις απαιτούμενες οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για την κατασκευή νέων κεκλιμένων ραμπών ΑμεΑ και την κατασκευή WC ΑμεΑ, είτε με τη δημιουργία νέων χώρων υγιεινής, είτε με την ανακατασκευή των υπαρχόντων. Η χρηματοδότηση εγκρίθηκε από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος II» του υπουργείου Εσωτερικών.

Κύριος στόχος του έργου είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής και της καθημερινότητας των μαθητών, με τη διασφάλιση της ανεμπόδιστης κυκλοφορίας τους.

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΡΑΜΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΑΜΕΑ

Τα 20 σχολεία στα οποία πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες και οι παρεμβάσεις είναι τα Νηπιαγωγεία 1ο, 4ο, 5ο, 11ο & 16ο, τα Δημοτικά 1ο, 2ο, 5ο, 7ο, 10ο & 12ο, τα Γυμνάσια 1ο, 2ο, 5ο, 6ο, τα Λύκεια 1ο, 3ο, 4ο, 5ο, καθώς και το 1ο ΕΠΑΛ.

Πηγή: https://www.infokids.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Το No 1 σνακ για να μειώσεις τη χοληστερόλη

xristiana

Ένας πηγαίνει βόλτα με το αυτοκίνητο του και πέφτει πάνω σε μπλόκο….!

xristiana

Σχεδόν αίθριος ο καιρός σήμερα και έως τους 26 βαθμούς η θερμοκρασία – Πώς θα είναι το σκηνικό την 28η Οκτωβρίου

xristiana