ΚεντρικήΜαγειρική

Πικάντικα καλαμάκια κοτόπουλου με λεμόνι

18/2/2022

Υλικά

  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 3 κ. σ. λευκό κρασί
  • 1 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1 κ. γλ. φρέσκο δενδρολίβανο ή 1/4 κ. γλ. αποξηραμένο δενδρολίβανο, θρυμματισμένο
  • 1/2 κιλό φιλέτο κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
  • 2 μεσαία λεμόνια, κομμένα στη μέση
  • Ψιλοκομμένο σχοινόπρασο για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μπολ συνδυάστε το χυμό λεμονιού με τις 3 κουταλιές της σούπας λάδι, το κρασί, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και το δενδρολίβανο.

Βήμα 2
Προσθέστε το κοτόπουλο, γυρίστε από όλες τις πλευρές και τοποθετήστε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Βήμα 3
Σουρώστε το κοτόπουλο και περάστε στα μεταλλικά ή ξύλινα καλαμάκια.

Βήμα 4
Ψήστε στο γκριλ γυρίζοντας μία φορά, για 10-12 λεπτά.

Βήμα 5
Εντωμεταξύ τοποθετήστε τα λεμόνια στο γκριλ με τη φλούδα προς τα πάνω και ψήστε για 8 λεπτά.

Βήμα 6
Απομακρύνετε το κοτόπουλο, περιχύστε με το χυμό από τα ψητά λεμόνια και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίστε με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Τι τροφές να επιλέγετε όταν σας πιάνει λιγούρα το βράδυ

xristiana

Βρούτσης: «Στο πρόσωπο του Γιάννη Κωστάκη τιμάμε τους αθλητές ΑμεΑ»

xristiana

Ο εξωτικός χυμός που μας δίνει ενέργεια, μειώνει το άγχος, ενισχύει το ανοσοποιητικό και αποτοξινώνει το σώμα

xristiana