ΚεντρικήΜαγειρική

Μάφινς λεμονιού με γιαούρτι και βανίλια

14/2/2022

Υλικά

  • 3 μεγάλα αβγά
  • 65 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. γιαούρτι
  • 65 γρ. πουρέ ή σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη
  • 2 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. γλ. βανίλια
  • 2 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
  • 60 ml χυμό λεμονιού
  • 195 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βουτυρώστε μία φόρμα ψησίματος για μάφινς και αφήστε την στην άκρη και προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αβγά με την ζάχαρη.

Βήμα 3
Προσθέστε το γιαούρτι, τη σάλτσα μήλου, το μέλι, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 4
Ανακατέψτε το αλεύρι, με τη μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ, προσθέστε στο μείγμα με τα αβγά και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 5
Ρίξτε το χυλό στις φόρμες μάφινς, γεμίζοντας περίπου τα 3/4 από το κάθε κυπελάκι.

Βήμα 6
Ψήστε για 20-25 λεπτά και αφήστε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα σερβίρετε.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

4η Μαραθώνια Διαδρομή «Δάδας Ζωής» – Διαδίδουμε την ιδέα της δωρεάς οργάνων και ιστών

xristiana

Είναι ασφαλές να αφήνετε τα καλλυντικά έλαια στα μαλλιά όλη τη νύχτα;

xristiana

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

xristiana