ΚεντρικήΟμορφιά

Καρυδέλαιο: Πέντε λόγοι για να το εντάξετε στην περιποίηση της επιδερμίδας σας

28/2/2022

  • Ενυδατώνει το δέρμα
  • Προστατεύει την επιδερμίδα από τους ρύπους
  • Μειώνει τα σημάδια γήρανσης
  • Αντιμετωπίζει την ξηρότητα και τον κνησμό
  • Κρατά ενυδατωμένη την επιδερμίδα

Το καρυδέλαιο χρησιμοποιείται για την ενυδάτωση του δέρματος και την καταπολέμηση των ρυτίδων αλλά μόλις πρόσφατα τα οφέλη του έχουν γίνει πιο δημοφιλή.

Το λάδι από καρύδι προέρχεται από την ψίχα του καρπού είναι μη αρωματικό και έχει καταπραϋντική και μαλακτική δράση. Ωστόσο, έχει υψηλό επίπεδο ελαϊκού οξέος που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στους φραγμένους πόρους και ως εκ τούτου, το λάδι δεν συνιστάται για λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα.

Οφέλη από το λάδι καρυδιού

Ενυδατώνει το δέρμα

Καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνες, το καρυδέλαιο είναι μια ιδανική επιλογή για την ενυδάτωση του δέρματος. Μαλακώνει την επιδερμίδα ενώ παράλληλα ενισχύει τη λειτουργία του επιδερμικού φραγμού.

Προστατεύει την επιδερμίδα από τους ρύπους

Πλούσιο σε βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, το λάδι καρυδιού είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις για την προστασία από τη ρύπανση και τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου.

karidelaio1

Μειώνει τα σημάδια γήρανσης

Χάρη στη βιταμίνη Β5 και άλλα αντιοξειδωτικά, το λάδι καρυδιού βοηθά επίσης στη μείωση των σημαδιών γήρανσης. Επιπλέον, λόγω των υψηλών επιπέδων ενυδάτωσης που παρέχει, το δέρμα έχει μια νεανική λάμψη.

Αντιμετωπίζει την ξηρότητα και τον κνησμό

Αναμφίβολα, το λάδι καρυδιού είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για το ξηρό δέρμα, δεδομένου των ενυδατικών ιδιοτήτων του λόγω της παρουσίας υψηλών επιπέδων λινολενικού και ελαϊκού οξέος.

Κρατά ενυδατωμένη την επιδερμίδα

Χάρη στις μαλακτικές ιδιότητες, το λάδι καρυδιάς βοηθά στην πρόληψη της διαδερμικής απώλειας νερού διατηρώντας ανέπαφη την υγρασία στο δέρμα.

karidelaio

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε απευθείας στο δέρμα ή επιλέγοντας προϊόντα με βάση το λάδι καρυδιού για τη νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας ή πριν εφαρμόσετε την αντηλιακή σας κρέμα.

Πηγή: https://www.mothersblog.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.mothersblog.gr

Related posts

Καιρός: Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ – Επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες από τη Δευτέρα

xristiana

Ένας σκύλος «μιλάει» στον άνθρωπο του – Το δυνατό και τρυφερό μήνυμα ενός τετράποδου φίλου

xristiana

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα ζώδια;

xristiana