ΚεντρικήΠεριβάλλον

Καλιφόρνια: Ο ξηρότερος Ιανουάριος των τελευταίων 38 ετών με σχεδόν 100% ξηρασία

18/2/2022

Η Καλιφόρνια βίωσε τον πιο ξηρό Ιανουάριο από το 1984, με την έλλειψη βροχής και χιονιού να οδηγεί σε συνθήκες ξηρασίας στην πολυπληθέστερη πολιτεία των ΗΠΑ σχεδόν στο 100%.

Ο Ιανουάριος ήταν η δεύτερη πιο ξηρή αρχή του έτους σε αρχεία που χρονολογούνται από το 1895, είπε ο Ahira Sanchez-Lugo, κλιματολόγος στα Εθνικά Κέντρα Περιβαλλοντικών Πληροφοριών.

Η ξηρασία του περασμένου μήνα ξεπεράστηκε μόλις τον Ιανουάριο του 1984. Με την περίοδο των βροχών στην Καλιφόρνια να αρχίζει να τελειώνει, οι μετεωρολόγοι δεν βλέπουν καμία ανακούφιση από την ξηρασία τους επόμενους τρεις μήνες. Η ξηρασία καταλαμβάνει τώρα το 99,57% της Καλιφόρνια, σύμφωνα με το U.S. Dought Monitor.

«Δεν υπάρχει, από την άποψη του κλίματος, σημαντική αλλαγή στις πιο ξηρές από τις κανονικές συνθήκες», δήλωσε ο Νταν Κόλινς, μετεωρολόγος του Κέντρου Πρόβλεψης Κλίματος των ΗΠΑ, σε μια κλήση της Πέμπτης με δημοσιογράφους.

Η ξηρασία σε όλη την Καλιφόρνια και τη Δύση των ΗΠΑ, αυξάνει τους κινδύνους πυρκαγιών και μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερες θερμοκρασίες, επειδή η ενέργεια του ήλιου μπορεί να μεταφερθεί στον αέρα που θερμαίνει και να μην εξατμίζει την υγρασία του εδάφους όταν η γη είναι ξεραμένη.

Η Καλιφόρνια παλεύει επί του παρόντος με τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 1.200 ετών, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια του Λος Άντζελες, του Πανεπιστημίου Κολούμπια και της NASA.

Η Καλιφόρνια λαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του ετήσιου νερού της με τη μορφή βροχής και χιονιού από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, με σχεδόν το μισό να έρχεται μεταξύ Δεκεμβρίου και Φεβρουαρίου.

Ο ξηρός Ιανουάριος και η έλλειψη βροχοπτώσεων μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα έχουν οδηγήσει σε αποθαρρυντικές προβλέψεις για τις προοπτικές.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Απώλεια γεύσης και όσφρησης μετά από Covid-19: Ο ρόλος του ανοσοποιητικού

xristiana

Το καθιερωμένο ραντεβού με την ανθοκομική έκθεση 11-14 Μαΐου από ”Τα Παιδιά της Άνοιξης”.

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Στον Βόλο Στη Μνήμη Της Φενίννας Βασιλού Και Της Αναστασίας Τσανίδη

xristiana