ΚεντρικήΠεριβάλλον

Καιρός: Πού αναμένονται καταιγίδες και χιονοπτώσεις

3/2/2022

Στην ανατολική χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στο Αιγαίο σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά όμως μέχρι το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά – ημιορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές. Χιόνια θα πέσουν επίσης στα ορεινά της Κρήτης και στα βόρεια τμήματα του ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα βελτιωμένος καιρός, με λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7, στα πελάγη 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά μέχρι το απόγευμα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές της, ενώ οι μέγιστες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά θα φτάσουν τους 8 με 10 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 11 με 13 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ειδικότερα, στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 09 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά αλλά και σε περιοχές της Θράκης με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις προσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη δυτική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές σχεδόν αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -01 (μείον 1) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και πρόσκαιρα στα ημιορεινά της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, από το μεσημέρι στις Κυκλάδες και το βράδυ στην Κρήτη θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και βαθμιαία 7 με 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Nεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, θα εξασθενήσουν από το απόγευμα στα βόρεια και μέχρι το βράδυ στα υπόλοιπα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά των βορειότερων νησιών.
Ανεμοι: Στα βόρεια, βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, που σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.
Ανεμοι: Βόρειοι 6 με 7 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

12ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ 2023

xristiana

Τα ζώδια σήμερα: «Ταύρε, ευνοείται η συναισθηματική σου ζωή»

xristiana

Το πρώτο Φεστιβάλ Εφηβικών Θεατρικών Ομάδων Θεσσαλονίκης έρχεται τον Απρίλιο

xristiana