ΚεντρικήΚοινωνικά

Η πρώτη ελληνική πλατφόρμα εύρεσης εργασίας για άτομα με νοητική αναπηρία

8/2/2022

Η εργασία είναι δικαίωμα όλων!

To ergasiamou.gr είναι μια πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ με σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους με νοητική αναπηρία να βρουν την εργασία που τους ταιριάζει. Γιατι η εργασία είναι δικαίωμα όλων!

Η πλατφόρμα εύρεσης εργασίας «ergasiamou.gr»

Ο στόχος της πρώτης ψηφιακής πλατφόρμας εύρεσης εργασίας για άτομα με νοητική αναπηρία «Εργασία μου» είναι:

  • Nα έχουν την ευκαιρία οι άνθρωποι με νοητική αναπηρία να βρουν εργασία που τους ταιριάζει
  • Nα μπορούν οι εργοδότες να βρουν εργαζόμενους με ταλέντα, ενδιαφέροντα και ισχυρή θέληση να εργαστούν.
Σύνδρομο Down

Η εργασία είναι δικαίωμα όλων μας

Αυτό είναι αυτονόητο, αλλά αν η διαδικασία της εύρεσης εργασίας είναι δύσκολη, όπως και να έχει αν έχεις κάποια αναπηρία ίσως είναι ακόμα πιο δύσκολο να βρεις τη δουλειά που σου ταιριάζει. Το εργαστήρι Μαργαρίτα δημιούργησε την πιλοτική πλατφόρμα και εδώ και οκτώ μήνες δέχεται αιτήσεις από ωφελούμενους.

Θεωρώ ότι η ανάγκη για τη δημιουργία αυτής της πλατφόρμας ήταν μεγάλη καθώς όλοι έχουμε δικαίωμα στην εργασία. Μέσα στις ιστορίες επιτυχίας , μπορείς να διαβάσεις την εμπειρία ανθρώπων που έπιασαν την πρώτη τους δουλειά μέσα από την πλατφόρμα και είναι πολύ ικανοποιημένοι, ζουν μια φυσιολογική ζωή όπως όλοι μας.

Κάτι αρχίζει να αλλάζει

Κάτι αλλάζει επιτέλους! Οι εταιρείες έχουν πολλά οφέλη από την πρόσληψη ατόμων με νοητική αναπηρία, επίσης υπάρχουν επιδοτούμενα προγράμματα από τον ΟΑΕΔ για την πρόσληψη των ατόμων με αναπηρία.

Η ένταξη των ανθρώπων με αναπηρίες στην αγορά εργασίας αποτελεί βασικό στοιχείο της οικονομικής ανεξαρτησίας, της προσωπικής ολοκλήρωσης, αλλά και της κοινωνικής καταξίωσής τους. Όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα στην εργασία και αυτό καλύπτεται σύμφωνα με και στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Τα άτομα με νοητική αναπηρία πια, έχουν όλες τις ευκαιρίες για εκπαίδευση, να μάθουν πράγματα όπως όλοι μας ήδη από την παιδική τους ηλικία. Οι γονείς τους κάνουν εξαιρετική δουλειά και βοηθούν στην ανατροφή των ατόμων ως αυτόνομες προσωπικότητες στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό ανάλογα την πάθηση του ατόμου. Το να ξέρουν λοιπόν ότι τα παιδιά τους μπορούν να ζήσουν μόνα τους είναι πάρα πολύ σημαντικό και πολύ ανακουφιστικό.

Πηγή: https://ipop.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Born to be Different

xristiana

Greece Race For The Cure® 2022: Οι Εγγραφές Άνοιξαν

xristiana

7th Business Forum Greece-Sweden Climate Action: Challenges And Solutions

xristiana