ΚεντρικήΚοινωνικά

Εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για τον Καρκίνο του Ήπατος

28/2/2022

Εκστρατεία ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Ήπατος με τίτλο “Δουλεύει για Σένα” υλοποιεί ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» στον Βόλο πραγματοποιώντας ενημερωτικά δρώμενα αλλά και διεξάγοντας δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος στα γραφεία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας. Οι δράσεις ξεκίνησαν σήμερα και θα διαρκέσουν έως την Παρασκευή 4 Μαρτίου.

Η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Συλλόγου κ. Αλεξοπούλου μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη για την ουσία των δράσεων, επισημαίνοντας την σπουδαιότητα της πρόληψης μέσω μιας απλής εξέτασης, που δείχνει την κατάσταση του ήπατος.

Σύμφωνα με την κ. Αλεξοπούλου από το 2020 ο Σύλλογος έχει ξεκινήσει μία ολιστική καμπάνια και εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον κόσμο για να ξέρει ότι υπάρχει ο καρκίνος του ήπατος που όταν θα τον διαγνώσει ο γιατρός θα είναι ίσως πολύ αργά, γιατί συντρέχουν παράγοντες για να αποκτήσουμε τον καρκίνο.

“Πρέπει να προσέχουμε το αλκοόλ, τη διατροφή μας, να κάνουμε εξετάσεις εάν έχουμε ιογενείς ηπατίτιδες γιατί εάν δεν τα προσέξουμε όλα αυτά, θα οδηγηθούμε στον καρκίνο του ήπατος ο οποίος είναι ο έκτος κατά σειρά εμφανιζόμενος καρκίνος και ο τέταρτος πιο θανατηφόρος. Κι όλα αυτά γίνονται επειδή πολλές φορές αμελούμε τις εξετάσεις, την πρόληψη κι εδώ φωνάζουμε “ξύπνα, μπορείς να προλάβεις τα πάντα””, είπε χαρακτηριστικά η κ. Αλεξοπούλου.

Επεσήμανε πως θα πρέπει να ακούμε το σώμα μας και τον οργανισμό μας και σε κάθε “καμπανάκι του” να επισκεπτόμαστε τον γιατρό για εξετάσεις.

Η ομάδα του “Προμηθέα” από σήμερα βρίσκεται και στον Βόλο όπου και διοργανώνει εβδομαδιαία υπαίθρια δράση στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, η οποία θα περιλαμβάνει διαμοιρασμό των φυλλαδίων της καμπάνιας σε περαστικούς, καθώς και όσοι περαστικοί θέλουν να λάβουν μέρος σε σύντομο & αυστηρά ανώνυμο ερωτηματολόγιο αξιολόγησης κινδύνου για τη νόσο.

Η ενημέρωση θα γίνεται από σήμερα, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου μέχρι και την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022 και μεταξύ των ωρών 17:00 – 20:00.

Επιπλέον στην εβδομάδα ενημέρωσης, θα διενεργούνται δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος στα γραφεία του Συλλόγου Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας στην οδό Τάκη Οικονομάκη 51 όλη την εβδομάδα από 28 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου, και ώρα 10:00 – 17:00. Όποιος επιθυμεί να κλείσει ραντεβού, μπορεί να καλεί στο 211 0122 102.

Η κ. Αλεξοπούλου επεσήμανε πως η ελαστογραφία είναι μια πολύ απλή και τελείως ανώδυνη εξέταση. “Είναι ένας απλός υπέρηχος που θα δείξει εάν είναι σκληρό ή μαλακό το συκώτι. Διαρκεί γύρω στα 5-7 λεπτά και το αποτέλεσμα έρχεται την ίδια στιγμή. Εάν το συκώτι είναι σκληρό κάτι μπορεί να συμβαίνει και πρέπει να απευθυνθεί κάποιος σε έναν ηπατολόγο”, σημείωσε.

Η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Συλλόγου ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την προσφορά της την πρόεδρο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας κ. Σοφία Ιωάννου και κάλεσε τους Βολιώτες να συμμετέχουν στη δράση “Δουλεύει για Σένα”, βάζοντας ουσιαστικά την πρόληψη στη ζωή τους.

Πηγή: https://magnesianews.gr

Related posts

Ομάδα Διαχείρισης Άγχους Για Μαθητές Γ Λυκείου

xristiana

Πάνω από 500 βιβλία χαρίζει η Δανιηλίδειος Παιδική Βιβλιοθήκη για καλό σκοπό

xristiana

The Storyville Ragtimers: Hot Tunes – Dixieland – Rags – Blues ρυθμοί στη Ρεματιά

xristiana