ΚεντρικήΚοινωνικά

Εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

25/2/2022

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς την Τρίτη 8/3 και ώρα 18:30 με θέμα: «Όταν το φύλο γίνεται κριτήριο».

Η 8η Μαρτίου ορίστηκε το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας, αποτελεί δε ορόσημο για όλες τις γυναίκες που αγωνίζονται για την εξασφάλιση ίσης μεταχείρισης, ίσων δικαιωμάτων, αγώνες συνηθισμένων γυναικών που με το θάρρος και την αποφασιστικότητα τους έγραψαν και γράφουν ιστορία.

Ωστόσο τα ίσα δικαιώματα, τα έμφυλα στερεότυπα, η πάταξη της πατριαρχικής αντίληψης, η εγκατάλειψη της σεξιστικής χρήσης του γυναικείου σώματος, η αντιμετώπιση της βίας εναντίον των γυναικών εξακολουθούν και σήμερα να είναι ζητούμενα. Η 8η Μαρτίου, πέρα από ημέρα μνήμης και γιορτής είναι και μέρα απολογισμού των βημάτων που έγιναν και όσων μένουν να γίνουν.

Το κίνημα του metoo κατάφερε να δώσει το θάρρος στα θύματα να σπάσουν τη σιωπή τους και να μιλήσουν για τα τραύματά τους, αλλά ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς. Στη διαδικτυακή βία η γυναίκα βρίσκεται στην πρώτη θέση των θυμάτων. Τα θέματα αυτά θα αποτελέσουν τον κορμό της εκδήλωσης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας με δεκάλεπτες εισηγήσεις και συζήτηση.

Τα θέματα των εισηγήσεων με τη σειρά παρουσίασης που θα αναπτυχθούν έχουν ως ακολούθως:

– Οι αγώνες των γυναικών στην Ιστορία και σήμερα: Κατακτήσεις και ζητούμενα-Μαρία Βασιλείου, κοινωνική λειτουργός στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι’’ -Κοινωνική Μέριμνα»

– Πέρα από τα έμφυλα στερεότυπα- Αντωνία Παπαδοπούλου, κοινωνική λειτουργός Msc στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι – Κοινωνική Μέριμνα».

– «Γυναίκα και διαδικτυακή βία» – Βασιλική Μπογιατζάκη, ψυχολόγος Msc & κοινωνική λειτουργός – Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων.

– «Ένας χρόνος μετά το ελληνικό Metoo – Προοπτική και καθήλωση» Έλλη Φρεγγίδου,ψυχολόγος Msc -ψυχοθεραπεύτρια – Κοινωνική Μέριμνα.

Την συζήτηση θα συντονίσει η Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Σοφία Κεσίδου.

Πηγή: https://www.otavoice.gr

Related posts

Σαντορίνη: Εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο μαγματικός θάλαμος του Κολούμπου – Σοβαρή απειλή το υποθαλάσσιο ηφαίστειο

xristiana

Συνεχίζονται Τα Rapid Tests Στον Δήμο Θέρμης

xristiana

Κούρεμα: 3 συμβουλές για να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς

xristiana