ΚεντρικήΚοινωνικά

“Βία Σε Βάρος Των Γυναικών: Μια Διαθεματική Συζήτηση”

6/2/2022

Με αφορμή τα ολοένα αυξανόμενα περιστατικά έμφυλης βίας, η Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης τη διαδικτυακή εκδήλωση «Βία σε βάρος των γυναικών: μια διαθεματική συζήτηση», τη Δευτέρα 07 Φεβρουαρίου 2022, στις 19:00.

“Συνεχείς καταγγελίες για περιστατικά έμφυλης βίας έκλεισαν με τον χειρότερο τρόπο μια χρονιά κατά την οποία το κίνημα #metoo ξέσπασε και στη χώρα μας, μια χρονιά που σφραγίστηκε από 19 γυναικοκτονίες.

Η έμφυλη βία σε κάθε μορφή της παρατηρείται καθημερινά και στρέφεται ενάντια στα πιο αδύναμα και ευάλωτα άτομα. Κι επειδή ο μόνος τρόπος είναι η συνειδητοποίηση και η ευαισθητοποίηση, οφείλουμε να διαπαιδαγωγήσουμε σωστά τη νέα γενιά στην οποία εναποθέτουμε το μέλλον και τις ελπίδες μας”, ανέφερε σχετικά η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου, τονίζοντας: “Γονείς, σχολεία και πολιτεία πρέπει να δουλέψουμε από κοινού προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στην προσπάθεια να φέρουμε το μήνυμα στις νέες και νέους της πόλης μας αλλά και μέσα στα σχολεία, η Αντιδημαρχία Παιδείας σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης διοργανώνει τη διαδικτυακή δράση ‘Βία σε βάρος των γυναικών: μια διαθεματική συζήτηση’. Ας κάνουμε ένα μικρό βήμα για την εξάλειψη της βίας σε κάθε μορφή της. Όλοι μαζί μπορούμε!”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom (Join Zoom Meeting https://us02web.zoom.us/j/88209132143 Meeting ID: 882 0913 2143) και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Youtube https://www.youtube.com/c/cityofthessaloniki.
Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση: 2313 318.661 και 2313 318.663.

Πηγή: https://www.otavoice.gr

Related posts

Στο ΟΑΚΑ το 1ο Διεθνές FORUM «Αθλητική διατροφή & Εργομέτρηση στο ποδόσφαιρο»

xristiana

Καιρός: 40άρια έως το Σάββατο – Πέφτει η θερμοκρασία από την Κυριακή

xristiana

Κώστας Σκρέκας: Συνεχίζουμε αποφασιστικά τη δημοπράτηση στις μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων

xristiana